• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

NATO Genel Sekreteri: Türk hava sahası ihlal edilmiş

Yeniakit Publisher
2015-11-30 18:19:00 - 2015-11-30 18:33:30
NATO Genel Sekreteri: Türk hava sahası ihlal edilmiş

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye, detaylı veriler paylaştı. İlave olarak bizim kendi kaynaklarımız ve verilerimiz var. Veriler birbiriyle uyumlu. Türk hava sahası ihlal edilmiş" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, "Türkiye'nin sunduğu veriler, bizimkilerle uyumlu. Bunlar aynı mesajı veriyor. Türk hava sahası ihlal edilmiş. Bu ilk defa olmuyor, daha önce de oldu. Türkiye'nin kendi hava sahasını ve toprak bütünlüğünü korumak hakkıdır" dedi.

Stoltenberg, Brüksel'de bulunan NATO Genel Merkezi'nde, 1-2 Aralık'ta yapılacak NATO Dışişleri Bakanları toplantısı hakkında basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü hatırlatan Stoltenberg, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus askeri uçağı konusunun ele alındığını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN HAKKI VAR"

Rusya'nın Suriye'deki varlığıyla ilgili olarak da Stoltenberg, "Rusya'nın da DAEŞ ile mücadelede yardımcı rol oynamasını görmek isterim. Rusya, şimdiye kadar DAEŞ'i değil başkalarını hedef aldı. Biz, Rus kuvvetlerinin DAEŞ ile mücadeleye yoğunlaşmasını isteriz" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"DAEŞ İLE MÜCADELEYE YOĞUNLAŞACAĞIZ"

NATO'nun hem güney sınırında Irak ve Suriye'deki hem de doğu sınırında Ukrayna'daki zorluklara yoğunlaştığına işaret eden Stoltenberg, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplantıda bu konuları değerlendireceğiz. DAEŞ ile mücadeleye yoğunlaşacağız. Türkiye, DAEŞ şiddetinin çok yakınında. NATO'nun Türkiye'de güvenlik tedbirleri mevcut. Patriot bataryaları var. Türkiye'yi desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye'nin güvenliğe yönelik alınacak tedbirler de değerlendirilecek. Hepimiz, ortak düşman DAEŞ ile savaşıyoruz. Ben Rusya'nın başka gruplar yerine DAEŞ'i hedef aldığını görmek istiyorum. Rusya bombardımanları DAEŞ'in hiç olmadığı yerlerde sürdürüyor".

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23