• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nakilde sınırlama yok

Yeniakit Publisher
2014-08-29 08:13:00 - 2014-08-28 22:25:57
Nakilde sınırlama yok

MEB, TEOG sonuçlarına göre nakillere ilişkin Bakanlığa yöneltilen sorulara açıklık getirdi. Bakanlık, il içi ve il dışı nakillerde sınırlama olmadığını açıkladı.

ANKARA  - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TEOG sonuçlarına göre nakil işlemleriyle ilgili sıkça sorulan soruların cevaplarını internet sitesinden yayımladı.

Bakanlığın internet sitesinde, “TEOG sınavıyla ilgili çokça sorulan sorular” başlığıyla yer alan duyuruda, “TEOG sonuçları açıklandıktan sonra bazı öğrencilerin evlerine 100 kilometre uzaklıktaki okullara yerleştirildiği doğru mu?” yönündeki soru, “Tercih ettiği ilçeler dışında bir okula yerleşen öğrenci sayısı 9 bin 802 kişidir. Bu öğrenciler, hiç tercih yapmamış ya da A veya B grubu tercihlerinden hiçbirine yerleşememiş öğrencilerden oluşmaktadır. Bu öğrencilerimiz, nakil dönemleri içerisinde boş kontenjanları takip ederek yakın bir okula yerleşebileceklerdir” şeklinde cevaplandı.

Bakanlığın TEOG’a ilişkin sorulara verdiği cevaplar şöyle:

l Bakanlık, nakil işlemi yapacak öğrencinin herhangi bir türdeki ve istediği ildeki bir okula nakil talebinde bulunmanın önünde bir engelin bulunmadığını bildirdi.

l Nakiller için cuma günü ilan edilecek boş kontenjanlara veliler ve öğrencilerin, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri başvurması gerekiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

l İmam-Hatip okulları çok programlı liseler kapsamında yer aldığı için tercih yapmayanlar bu okullara da yerleştirilmiştir. İsteyenler nakil yaptırabilir.

l Yerleştirdiği okuldan mutlu olmayanlar nakil döneminde istedikleri okula nakil isteyebilir.

l Nakiller okullar açıldıktan sonra da devam edecek.

l Devlet okulundan özel okula, özel okuldan da devlet okuluna nakil yaptırmak mümkün olabilecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23