• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Naif bir insan samimi bir mü’mindi

Yeniakit Publisher
2017-06-01 07:11:00 - 2019-08-16 22:27:14
Naif bir insan samimi bir mü’mindi

Elim bir olay sonrası Hakk’a yürüyen Genel Yayın Yönetmenimiz Kadir Demirel’i anlatan yol arkadaşları; onun çok naif ve samimi bir insan olduğunu belirterek, Kadir Ağabey’in Hakk’ı ve hakikati savunduğuna şahitlik ettiklerini söylediler.

HARUN SEKMEN/ İSTANBULRamazan-ı Şerif ayında ruhunu Rahman’a teslim eden Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’i dava arkadaşları anlattı. Kadir Ağabey’in hayatı boyunca hakikatin savunuculuğunu yaptığını ve naif bir insan olduğunu vurgulayan dostları, Türkiye’nin önemli bir ismi kaybettiğini kaydettiler.. 

KARAHASANOĞLU: SAĞDUYULU VE OLGUN BİR KARDEŞİMİZDİ

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, 37 yıllık bir tanışıklıklarını olduğunu belirterek, “Kadir Demirel, 1979 sonu 80 yılı başında Milli Gazete’de stajyer olarak başlamıştı. Orada 82’ye kadar beraber çalıştık. 4 sene sonra yollarımız tekrar kesişti ve beraber çalışmaya başladık” dedi. Demirel’in oldukça sağduyulu ve naif bir insan olduğunu vurgulayan Karahasanoğlu, “Kadir, hakikaten olgun sağduyulu bir arkadaşımızdı. Vakit saat gelince Allah’ın emri neyse o tahakkuk ediyor. Kendisinin vefatından bir saat önce karşılaştık. ‘İftara gidiyorum’ dedi. Bir saat sonra vefat haberi geldi. Allah rahmet eylesin. Düzgün temiz bir kardeşimizdi. Biz kendisinden memnunuz. İnşallah Cenab-ı Hakk da memnundur” ifadelerini kullandı.

DEĞERLİ BİR ARKADAŞIMIZDI 

Akit Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Fatih Uğurlu, Demirel’in yapıcı bir insan olduğunu kaydederek, “Bizim yanımızda kızını aradı. Damadı ile arasını düzeltmek istediğini söyledi. Gayet sakindi. Her babanın kızına yapabileceği desteğiydi. Bu şekilde olması üzücü. Değerli bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin” dedi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

MÜBAREK GÜNDE HAKK’A YÜRÜDÜ

Akit Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Hasan Maden, Kadir Demirel ile uzun yıllara dayanan bir hukuku olduğunu kaydederek, “Kadir Bey ile çok uzun yıllardan beri tanışıyoruz. Milli Gazete’den beri beraber çalıştık. Kendisinde hayırdan, iyilikten, güzellikten başka bir şey görmedik. Çok üzgünüz. Böyle bir şey beklemiyorduk. Bu mübarek günlerde Hakk’a yürümesi inşallah kefareti olur. Üzgünüz” diye konuştu. 

ÖĞRENMEYİ VE ÖĞRETMEYİ SEVERDİ

Akit Gazetesi Yazıişleri Müdürü Mehmet Duvarbaşı: “Kadir Demirel ile 2000’li yılların başında Yeni Şafak gazetesinde tanıştık. Çalışkan, yardımsever, öğrenmeyi ve öğretmeyi seven bir ağabeydi. İkili ilişkilerinde naif, dost canlısıydı. Olay günü, “Mehmetçiğim benim özel bir işim var acil çıkmam lazım, gazete sana emanet diyerek” çıktı. Bunun o güzel insanı son görüşüm olacağını nereden bilebilirdim. Tam iftar açarken vefat haberini aldım, lokmalar boğazıma dizildi. Basın camiası, iyi bir gazeteciyi, bizler de çok iyi bir dostu, çok iyi bir ağabeyi kaybettik. Mekânı Cennet olsun inşallah.”

KENDİNE HAS BİR DURUŞU VARDI

Akit Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Nahit Top, Demirel’in kendisine has bir duruşu olduğunu belirterek, “1980’li yıllarda tanımıştım. Yıllar sonra da aynı çatı altında buluşmuştuk. Kendine has bir duruşu vardı” dedi. Dönüşün yalnızca Allah’a olduğunu vurgulayan Top, “Allah’tan geldik yine O’na döneceğiz. İyi bir dost, iyi bir arkadaştı. Rahmet ayında, Rahmet-i Rahman’a kavuştu” dedi. 

OLDUKÇA NAİF BİR KİŞİLİKTİ

Akit Gazetesi Ekonomi Müdürü Sedat Yılmaz, Demirel ile üniversite yıllarından beri tanıştıklarını kaydederek, “Yeni Akit Gazetesi beraber çalıştığımız dördüncü gazeteydi. Milli Gazetede başlayan arkadaşlığımız vardı. İlahiyat fakültesinde de birlikteydik. Kadir veli meşrepli bir insandı” dedi. Demirel’in kimseyi kırmayacak bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, “Yumuşak huylu kimseyi kırmayan bir insandı. Entelektüeldi. Hakikaten bir aile babasıydı. Bazen Kadir Baba diye takılırdık kendisine. Allah rahmet eylesin” dedi. 

GAZETECİLİĞİ TAKDİRE ŞAYANDI

Basın İlan Kurumu İstanbul İl Müdürü Mehmet Köşker, Kadir Demirel’in saygılı bir insan olduğunu belirterek, “Arkadaştan öte kardeşimizdi. 1982’den beri tanışıyoruz. 35 senelik bir arkadaşlığımız hukukumuz var. Aile dostumuz. Çok üzgünüz. Gazeteciliğini söylemiyorum, onlar zaten takdire şayandır. İyi bir dostu kaybettik. Allah nur içinde yatırsın” dedi. 

HER ZAMAN RAHMETLE ANACAĞIM

Gazeteci Sabri Yılmaz, Demirel’in çok saygılı bir insan olduğunu kaydederek, “Uzun yıllar beraber çalıştık. Çok saygılı, efendi bir insandı. Cana yakındı. Takdir-i İlahi bu kadarmış. Ben kendisini her zaman rahmetle anacağım. Allah geride kalanlara sabır versin” şeklinde konuştu.

İKİNCİ BÜYÜK KAYBIMIZ

Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan ise “Hasan Karakaya’dan sonra ikinci büyük kaybımız diyebileceğimiz bir insan daha geldi ve gitti. Güzel bir insandı Kadir Demirel, Kadir bey değil, Kadir ağabey diyerek seslenilecek bir insandı. Heyecanlı, dinamik bir kişilikti. Gece 11’de telefon açıp ‘Murat’ım şöyle bir haber konusu var, bunu yapabilir miyiz’ diyecek kadar heyecanlı bir gazeteciydi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi.

TERTEMİZ VE İYİ NİYETLİ ADAMDI

Karar Gazetesi yazarı Yusuf Ziya Cömert, Kadir Demirel’in son derece samimi bir mümin olduğunu kaydederek, “Müslüman biri olduğuna şahitlik ederim. Müstakim bir adamdı. Her bakımdan tertemiz ve iyi niyetli bir adamdı. Gazeteci olarak bir görev adamıydı. Kötülük yapma kabiliyeti olmayan bir adamdı. İyi bir dosttu” dedi. Müslümanca duruşunun taktire şayan olduğunu belirten Cömert, “Siyasi duruşu, Müslümanca duruşu taktire şayandı. Maalesef feci bir şekilde bu dünyadan göçtü. Buna da çok üzüldük. Yaralandık. Yine bir iyilik yapmak için, evladının arasını bulmak için çırpınırken böyle bir olay geldi başına. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. 

DÜRÜST BİR İNSANDI

Milat Gazetesi Haber Müdürü Süleyman Karakulluk, farklı kurumlarda yıllarca beraber çalıştıklarını söyleyerek, “Meslekte baya bir yardımcı olmuştu bana. Birçok gazetede beraber çalıştık. Daha sonra ayrıldık ama kalplerimiz beraberdi” ifadelerini kullandı. Demirel’in oldukça dürüst bir insan olduğunu vurgulayan Karakulluk, “Sağlam bir adamdı. Yaşımız aynıydı ama ‘abi’ diye hitap ederdik. Bunca senedir birbirimizi kırdığımızı hatırlamıyorum. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. 

MESLEĞİNDE DUAYEN BİR İSİMDİ

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Hüseyin Türkoğlu, “Yıllar önce mesleğe beraber başlamıştık.  Kurumlarımız ayrılsa da biz hiç ayrılmadık. Mübarek ramazan gününde çok üzücü bir şey, rahmet diliyoruz” dedi. Demirel’in oldukça naif bir isim olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, “Naiflikte de sınırsızdı. Bitmek tükenmek bilmez bir enerjiye sahipti. Mesleğinde duayen konuma gelmiş bir isim. Böyle mi olmalıydı. Sözün bittiği yerdi. Rahmet diliyorum.” 

ÇÖZÜM ODAKLI BİR İNSANDI

Gazeteci İbrahim Acar, merhum Demirel’in çözüm odaklı bir insan olduğunu kaydederek, “Yaklaşık 15 yıldır tanıyorum. Beraber iş seyahatlerinde bulunduk. Akit’te beraber de çalıştık. Cana yakın birisiydi. İşini iyi yapardı. Sevecendi, naifti. Dikkatliydi. Çözüm odaklı bir insandı” ifadelerini kullandı. 

ALLAH RAHMET EYLESİN

Yenişafak yazarı Tamer Korkmaz ise dün köşesinde kaleme aldığı yazısında, “Kıymetli meslektaşımız elim bir hadise sonucunda hayatını kaybetti. Allah, rahmet eylesin. Ailesine ve Akit camiasına başsağlığı diliyorum” dedi. 

YENİ ŞAFAK’TAN YENİ AKİT’E 

Yenişafak Yazarı Yaşar Süngü de dünkü köşe yazısında Demirel’e değinerek, “Yeni Şafak Gazetesi’nden meslektaşımız olan ve daha sonra mesleğe Yeni Akit Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmenliği ile devam eden Kadir Demirel de bir aile faciası ile veda etti. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. 

DOSTLARINA SABIR DİLİYORUM

Milat Gazetesi Yazarı Mehmet Nuri Yardım da dünkü köşesinde, “Kıymetli gazeteci yazar, iyi insan Kadir Demirel, müessif bir hadisede Hakk’a yürüdü. Allah’ın rahmeti, mağfireti üzerine olsun. Ruhu şad, kabri nur, mekânı cennet, menzili mübarek, makamı âli olsun. Başta ailesine, gazete yöneticilerine, meslektaşlarına, dostlarına, okuyucularına ve bütün sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi. 

EVLADINA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

Doğru Haber Gazetesi yazarı Abdullah Aslan ise, “Elim olay sonucu hayatını kaybeden Kadir Demirel Bey’e Yüce Allah’tan rahmet, ağır yaralı evladı(kızı)na acil şifalar temenni ederken; başta aileleri ve Yeni Akit camiasına da yine Allah’tan sabır diliyorum” cümlelerini kaydetti. 

Topbaş’tan taziye ziyareti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Genel Yayın Yönetmenimiz Kadir Demirel’in vefatı dolayısıyla Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Demirel’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren Topbaş, merhuma Allah’tan rahmet, Akit ailesine başsağlığı diledi. Ziyarette, Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan ve Akit TV Genel Yayın Yönetmeni Bülent Sarıdiken de hazır bulundu.

Bizi Yalnız bırakmadılar 

Demirel’in vefatı sonrası siyaset, medya ve iş dünyasının önemli isimleri de Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu’nu arayarak taziyelerini ilettiler. İşte o isimler: 

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yalçın Topçu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan, Başbakanlık Baş Danışmanı Adnan İnanç, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Fıkıh Alimi Hüsnü Aktaş, Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Hamdi Ateş, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, gazeteci Kamuran Akkuş, A Haber Genel Yayın Yönetmeni Haluk Çimen, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, yazarlarımız İlhan Oral, Yaşar Değirmenci, Sinan Burhan, Mehtap Yılmaz, Latif Erdoğan, Milat gazetesi yazarı Şakir Kurter, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, Mekan Yapı adına Dursun Yılmaz, Değişim Dinamikleri Genel Müdürü Süleyman Erdemir,  Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Süzer Grubu Onursal Başkanı Mustafa Süzer, Süzer Holding CEO’su Sami Çakır, Coca-Cola Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Osman Öz, Nizamettin Okutan, İbrahim Arpacı, Ali Durbin, Ferhat Koç, Hüseyin Yaman, Mehmet Arıkan.

GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİLER

Ayrıca; emekli Hakim Mustafa Kutluk, Niyazi Erdem ve Milat gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, Mustafa Karahasanoğlu’nu ziyaret ederek taziyelerini ilettiler.

Demircan’dan başsağlığı 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Genel Yayın Yönetmenimiz Kadir Demirel’in vefatı dolayısıyla Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Demirel’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren Demircan, merhuma Allah’tan rahmet, Akit ailesine başsağlığı diledi.

STK’LARDAN TAZİYELER

Genel Yayın Yönetmenimiz Kadir Demirel’in vefatı dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarından da taziyeler devam ediyor... Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun da gazetemize bir taziye mesajı göndererek, “Genel yayın yönetmeniniz değerli insan Kadir Demirel beyefendinin menfur bir cinayet sonucu hayatını kaybetmesi bizde büyük üzüntü oluşturmuştur. Merhuma yüce Allah’tan rahmet, Akit camiasına ve tüm sevenlerine de başsağlığı diliyoruz” dedi. Memur- Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de gazetemize gönderdiği taziye mesajında, “Demirel’in, menfur bir saldırı sonrası vefat etmesini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyor. Mekanının cennet olmasını niyaz ediyorum” ifadesini kullandı.

 

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23