• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Musullu siviller için acil yardım çağrısı

Yeniakit Publisher
2017-02-21 20:58:00 -
Musullu siviller için acil yardım çağrısı

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, BM ve diğer uluslararası insani kuruluşlara, Musul kent merkezinin batı yakasında mahsur kalan sivillere yönelik yardımlarını artırmaları için acil çağrıda bulundu.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası insani kuruluşlara, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kent merkezinin batı yakasında mahsur kalan sivillere yönelik yardımlarını artırmaları için acil çağrıda bulundu.

Göç ve Göçmenler Bakanı Yardımcısı Casım Atiyye, yaptığı yazılı açıklamada, "Musul'un batı yakasının geri alınması için başlatılan operasyonla birlikte BM ve diğer uluslararası yardım kuruluşların sivillere yardımların sunulması konusunda önemli rol oynayıp, daha fazla destek vermelerini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Musul'daki sivillere yardım elinin uzatılmasının tüm kesimin görevi olduğunu dile getiren Atiyye, "Siviller acı çekiyor ve insani olarak çok kötü durumdalar. Musul halkı DEAŞ militanlarının keyfi cezalandırmalarına maruz kalıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası desteğe ihtiyaç var


Irak Meclisi Göç ve Göçmenler Komisyonu Başkanı Raad ed-Dehleki de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak hükümeti sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılamak için imkanlarını seferber etmiş durumda ancak sığınmacı sayısının çok olmasından dolayı uluslararası desteğe ihtiyaç vardır." dedi.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, önceki gün Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'ın elinden geri alınması için 60 bin Irak askerinin katıldığı operasyonun başladığını duyurmuştu.

BM'nin verilerine göre kentin batı yakasında yaklaşık 750 bin sivilin mahsur kaldığı ifade ediliyor.

Musul'un doğu yakasının geri alınması için başlatılan operasyonda yaklaşık 200 bin kişi evinden olmuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23