• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa Destici'den sürpriz öneri: Barzani referandumdan vazgeçmezse...

Yeniakit Publisher
2017-09-13 15:31:00 - 2017-09-13 16:00:54
Mustafa Destici'den sürpriz öneri: Barzani referandumdan vazgeçmezse...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin Barzani’ye referandumu iptal etmemesi halinde ilişkilerini askıya alınacağı uyarısı yapması gerektiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında,  Irak merkezi hükümetinin,  IKBY'nin 25 Eylül'de yapacağını ilan ettiği  bağımsızlık referandumuyla ilgili dün aldığı kararı doğru ve yerinde bulduklarını  belirtti.

Kuzey Irak bölgesinde huzur ve barışın Irak'ın toprak bütünlüğünün  korunmasından geçtiğini söyleyen Destici, Barzani'nin Irak Parlamentosunun  kararına rağmen bağımsızlık referandumu konusunda ısrarcı olmasının sırtını  birilerine dayadığının göstergesi olduğuna dikkati çekti.

Destici, "Kuzey Irak'ta bir Kürt devleti kurulmuyor. Herkes bunu  bilsin. ABD ve İsrail başta olmak üzere emperyalist ve siyonist güçlere uşaklık  yapacak bir devletçik kurulmaya çalışıyor. İslamdünyasının kalbine İsrail nasıl  hançer gibi saplanmışsa, ikinci bir hançeri de Irak'ın kuzeyine saplamak  istiyorlar. İslam dünyasının görmesi gereken Hadise budur." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu konudaki tutarlı duruşunun ve bağımsızlık  referandumunun yapılmaması yönündeki telkinlerinin yaptırımlara geçmesi  gerektiğini savunan Destici, "Türkiye, IKBY'ye eğer referandum kararından  vazgeçmezse sınırlarını kapatacağını ve ekonomik, siyasi, kültürel bütün  ilişkilerini askıya alacağını açık bir şekilde söylemelidir." diye konuştu.

Destici, Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadelede tüm siyasi  partilerin devleti sonuna kadar desteklemesi gerektiğini vurgulayarak, terörü yok  etmek için her kesimin ortak bir duruş ve tavır sergilemesinin ve güvenlik  güçlerine sahip çıkmasının büyük önem taşıdığına işaret etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Terörle mücadelede, silahlı ve silahsız insansız hava araçlarının  (SİHA/İHA) önemli bir işlev gördüğünü dile getiren Destici, CHP  milletvekillerinin bilgi ve belge ortaya koymadan SİHA/İHA'ların sivilleri  vurduğunu söyleyerek güvenlik güçlerini itham etmesini anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.

"AB VE ABD, TÜRKİYE'Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAK İSTİYOR"

ABD'nin ve AB ülkelerinin Türkiye'ye karşı aldıkları kararlarla  Türkiye'yi köşeye sıkıştırarak istedikleri politikaları kabul ettirmeye  çalıştıklarının altını çizen BBP Genel Başkanı Destici, "ABD'de açılan  mahkemeler, Batının aldığı kararlar, Türkiye'ye Suriye politikalarını kabul  ettirmek, Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumunu kabul ettirmek amacındalar."  dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD ve AB ülkelerine karşı  verdiği tepkiyi doğru bulduğunu ifade eden Mustafa Destici, Türkiye'nin attığı  adımlarla tam bağımsız bir ülke olduğunu gösterdiğini kaydetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23