• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa Destici'den sözde referandum sonrası kritik uyarı

Yeniakit Publisher
2017-09-26 15:16:00 - 2017-09-26 15:21:45
Mustafa Destici'den sözde referandum sonrası kritik uyarı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak'ın kuzeyindeki sözde referandumun tahriklerle meşru gösterilmeye çalışıldığı uyarısında bulundu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Irak'ın kuzeyinde Türkmen varlığının korunması, Kürt, Türkmen ve Arap çatışmasına müsaade edilmemesi gerektiğine dikkati çekti.

Kerkük başta olmak üzere Türkmeneli bölgesinde yaşayan Türkmenlere üst  düzey duyarlılık gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Destici, bazı çevrelerin bunu etnik milliyetçilik olarak değerlendirdiğini bildirdi.

Bölgede Türkmenler dışında başka etnik grupların da yaşadığını ifade  edenlerin olduğunu anımsatan Destici, "Bu böyle değerlendirilemez. Çünkü  Kürtlerin zaten orada sahipleri var. Yani Barzani'nin, Talabani'nin ve diğer  güçlerin etrafında toplanmışlar, onlara kanmışlar. Onların büyük çoğunluğu da  'evet' diyor." ifadesini kullandı.

Türkmenlerin, Türk halkının soydaşı ve dindaşı olduğunu, olaya böyle bakılması gerektiğine işaret eden Destici, şunu kaydetti:

"Türkiye içinde yaşayan Kürt kardeşlerimiz tahrik ediliyorlar. Onlara, Herkesin bir devleti var, sizin de bir devletiniz olsun' diyorlar. Böyle masum  gösterip bir takım politikalarla, propagandalarla oradaki referandumu meşru  göstermeye çalışıyorlar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sosyal medyada dolaşan fotoğraflar her şeyi, net bir şekilde  anlatıyor. Barzani'nin kimlerle iş birliği içerisinde, kimlerin sözünü dinleyerek  bu referandumu o bölgeye getirdiği açık ve net olarak gözükülüyor. Sınırlarımız  içerisinde Türkiye'de yaşayan bizim Kürt kardeşlerimizin asla bu kara  propagandalara inanmamaları, rağbet etmemeleri ve orada kurulmaya çalışan  devletin ikinci bir İsrail devleti olduğunu bilmeleri gerekir. Buna asla prim vermemeliler."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23