• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa Destici istediği koalisyonu açıkladı

Yeniakit Publisher
2015-08-04 20:47:00 - 2015-08-04 20:49:29
Mustafa Destici istediği koalisyonu açıkladı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sağ partilerin oluşrutacağı bir koalisyondan yana olduklarını açıkladı.

BBP Genel Başkanı Destici, Ankara İş Adamları Derneği üyelerini parti genel merkezinde kabul etti. Kabulde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Destici, koalisyon hükümetinin kurulmamasıyla belirsizlik ortamının oluşturulduğunu vurgulayarak, "Görevlendirmenin geç yapılması ve hala bir belirsizlik ortamının devam etmesi koalisyon mu kurulacak erken seçim mi yapılacak. Bu ekonomi ve iş dünyasında ziyadesiyle etkiliyor. Zaten kırılgan bir ekonomimiz var. Maalesef üretime dayalı bir ekonomi getiremediler ülkeyi yönetenler. Bizim de beklentimiz siyasi süreçteki belirsizliğin ortadan kalkması. Halkımız, 7 Haziran seçimlerinde bir tercih ortaya koydu. Herkesin bu sonuca rıza göstermesi lazım. Her ne kadar seçimler adil bir şekilde yapılmasa da hala yüzde 10'luk bir seçim barajı ile adil olmayan bir sonuçla ortaya gelse de herkesin rıza göstermesi lazım" diye konuştu.

“BİZ SAĞ BİR KOALİSYON KURULMASINDAN YANAYIZ”

Destici konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz Büyük Birlik Partisi Türkiye'de istikrarın sürmesinden yanayız. Bunun için de koalisyon kurulabiliyorsa kurulsun. Biz sağ bir koalisyon kurulmasından yanayız. Bu olmuyorsa da millet neyi tercih ettiyse onun olması lazım. O da olmuyorsa erken seçimden de kimsenin korkmaması lazım. Erken seçime gidildiğinde halkımız daha açık bir şekilde ortaya koyacaktır. Bizim burada hassasiyetimiz erken seçime gidilirken darbe anayasasından kurtulmasını yüzde 10'luk barajın kaldırılmasını, hazine yardımı adil bir şekilde dağıtılır liderlerin değil de milletin seçtiği vekiller inşallah mecliste olur."

“BİZ SEÇİMLERDEN ÖNCE DE UYARMIŞTIK MİLLETİMİZİ, PKK'YA OY VERMEK HDP'YE OY VERMEK DEMİŞTİK”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Terör saldırılarını eleştiren Destici, “Bugün yine şehitlerimiz var. Ben PKK tarafından kalleşçe adice yapılan bu saldırıları, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı, emniyet ekiplerine karşı yapılan bu saldırıları lanetliyorum ve kınıyorum. Bugün sabah saat 08.30 sularında Şırnak merkeze 10 kilometre mesafede bulunan Araköy mevkiinde yol güvenliğini sağlayan askerlerimize zırhlı aracın geçilmesi sırasında bir bomba patlatılıyor. 3 askerimiz şehit oldu 1 koruyucumuz yaralandı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bunu kınamayanları da şiddetli bir şekilde kınıyorum. Bu olaylar lanetlenmeyecek de hangi olaylar kınanacak, lanetlenecek? Gerçekten bizim aklımız alır gibi değil. Fakat biz seçimlerden önce de uyarmıştık milletimizi, PKK'ya oy vermek HDP'ye oy vermek demiştik. Her ne sebeple olursa olsun HDP'ye oy verilemeyeceğini, verilen her oyun PKK’nın geçmiş 30 yıllık vebaline yükleneceğini bundan sonra yapacakları eylemlerde yükleneceğini, günahlarına ortak olacaklarını söylemiştim. Şimdi HDP'ye oy verenler HDP'nin başındakilerinin yaptığını görünce ne düşünüyorlar? Ben bu soruyu buradan onlara yöneltmek istiyorum. Türkiye'yi yönetenlerin de bu hadiseler karşısında gerçekten tutumları, davranışları her ne kadar da eskisinden farklı olsa da bize yeterli ve inandırıcı gelmiyor. Biz daha önce de buna benzer sözler işittik. Bunların hiçbirisi PKK'yı bitirmeye eylemlerini söndürmeye yetmedi. Ben açıkça söylüyorum ki eğer PKK ile mücadelede samimiyseniz PKK’nın kökünü kazımayı hedefliyorsanız bu milletin başından PKK belasını çıkarmak istiyorsanız, yapmanız gereken birkaç şey var. Bunlardan birincisi, PKK'nın merkez komuta kademesi Kandil'dedir. Bunu yok etmelisiniz. Bunu hava harekatıyla yapamazsınız. Bunu kara harekatı ile yaparsınız. Şu anda iklim şartları buna uygundur. Şu anda konjonktür Türkiye'nin lehinedir. Bir kara harekatı için Türkiye’yi engelleyici bir durum yoktur. Eğer bu kara harekatı yapılmazsa bu ülkeyi yönetenlerin iradesizliği cesaretsizliği ve basiretsizliği olur” ifadelerini kullandı.

“BEN AK PARTİ’NİN VE BUGÜNKÜ MHP'NİN TAVRINI BURADAN NİMETLENME BİR OY DEVŞİRME HESABI OLARAK GÖRÜRÜM”

"Kim terörle ve teröristle ilişki içerinde bulunuyorsa kim devletimize askerimize karşı alçakça açıklamalarda buluyorsa, mesela ‘askerimize Muş’ta buradan defolup gideceksiniz diyenler, PKK sizi tükürüğü ile boğar diyenler, biz PKK'ya sırtımızı yasladık diyenler.’ Bunların dokunulmazlıklarını kaldıracaksınız" diyen Destici şu değerlendirmeyi yaptı: "Bunların mecliste oturuyor olması başta AK Parti ve MHP'nin ayıbıdır. Siz teröre ve teröriste bu kadar karşı olacaksınız ama konuşmaktan öte icraat yapmayacaksınız. Ben AK Parti'nin tavrını ve bugünkü MHP'nin tavrını buradan nimetlenme, bir oy devşirme hesabı olarak görürüm. AK Parti yapmıyorsa MHP grubu bir teklif versin meclise. Medyadan konuşmayı bıraksınlar. Oy devşirmeyi bıraksınlar. Hemen bunların dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili bir görüş sunsunlar AK Parti’nin de bu şekilde samimiyeti belli olur. HDP'nin Eş Başkanı dedi ki; ‘bizim dokunulmazlıklarımızın kaldırılmasına hazırız.’ Bunların böyle bir meydan okumalarına izin vermemesi lazım. AK Parti ve MHP, büyük Türk devletinin önünde meydan okumalarına izin vermesinler." 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23