• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa Akıncı katılınca Rum başbakan yemeğe katılmadı

Yeniakit Publisher
2016-05-24 09:34:00 - 2016-05-24 09:43:33
Mustafa Akıncı katılınca Rum başbakan yemeğe katılmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsani Zirvesi’ne katılan dünya liderlerine verdiği yemeğe KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katılınca Rum lider Anastasiadis yemeğe gelmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayında Dünya İnsani Zirvesi'ne katılan devlet başkanları onuruna akşam yemeği verdi. Yemeğe davetli olan devlet başkanları yoğun güvenlik önlemleri altında saraya giriş yaptı. Erdoğan, konuklarını karşılayıp kendileriyle bir süre sohbet etti. Konuklar daha sonra kendileri için ayrılan masalara geçerek akşam yemeğini yedi. Yemek yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ise mehter takımının çaldığı Devlet Marşı ile salona giriş yaptı.

Erdoğan, salona girişinde ilk kez Antalya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'nde uygulanan ve üzerinde Dünya İnsani Zirvesi aile fotoğrafının yer aldığı tabloda isminin üzerine imza attı.

Yemeğe katılan ve aralarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın bulunduğu heyet başkanları da tabloda kendi bölümlerini imzaladı.

Tablonun bir örneği, heyet başkanlarına da gönderilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan daha sonra konuklarıyla tek tek tokalaşarak, sohbet etti.

ANASTASIADIS ERDOĞAN'IN YEMEĞİNE KATILMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dünya İnsani Zirvesine katılan heyetlerin başkanları onuruna verdiği yemeğe KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katılınca Rum lider Anastasiadis yemeğe iştirak etmedi.

İstanbul'daki zirveye katılan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Dolmabahçe Sarayındaki akşam yemeğinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yer aldığını öğrenince beklenmedik bir karar aldı ve yemeğe katılmadı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23