• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müslüman Valisi görevi Ekim'de devralacak

Yeniakit Publisher
2017-04-20 19:06:00 -
Müslüman Valisi görevi Ekim'de devralacak

Endonezya'da yüzde 57,6 oy alarak Cakarta Valiliği seçimini kazanan Müslüman aday Anies Baswedan, görevi Ekim ayında devralacak

Endonezya'da yüzde 57,6 oy alarak Cakarta Valiliği seçimini kazanan Müslüman aday Anies Baswedan, "Sadece şehri değil, şehirdeki birlik ve beraberliği de koruyacağız." dedi.

Endonezya'da Cakarta Valiliği seçiminin ikinci turunda, eski Milli Eğitim Bakanı Baswedan oyların yüzde 57,6'sını, mevcut Cakarta Valisi Basuki Tjahaja Purnama ise oyların yüzde 42,4'ünü aldı.

Öte yandan, seçimi kaybeden mevcut vali "Ahok" lakaplı Basuki Tjahaja Purnama ise Baswedan karşısında yenilgiyi kabul ettiğini kaydederek, onu ve ekibini tebrik etti.

Purnama "Bu sonuca üzülmedim demek yalan olur. Ama pozisyonu veren de alan da Tanrı. Biz kendimizi daha da geliştirmek için çalışmalarımızı daha fazla odaklanarak sürdüreceğiz. Yeni Cakarta valisinin başkent için iyi çalışmalar yapacağını umuyorum. Çünkü burası hepimizin evi." açıklamasını yaptı. 

Şubat ayında yapılan yerel seçimlerde valilik için yarışan üç adaydan hiçbirinin yüzde 50'den fazla oy alamaması nedeniyle seçim ikinci tura kalmıştı. En fazla oyu alan Anies Baswedan ve Basuki Tjahaja Purnama, ikinci turda aday olma hakkını elde etmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BASWEDEN GÖREVİ EKİM AYINDA DEVRALACAK

Ahok, ekim ayında görev süresi doluncaya kadar programlarını hızlandıracağını ve geçiş sürecinde Baswedan'a yardım edeceğini bildirdi.

İslam'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Purnama'nın Endonezya yasalarına göre yerel seçimlere katılması ve görev yapmasında engel bulunmuyordu.

Cakarta'nın ilk Çin asıllı ve 50 yıl aradan sonra 2014'te göreve gelen ilk Hristiyan valisi olan Purnama, "Bazı gruplar Kur'an-ı Kerim'den ayetlere atıfta bulunarak halktan beni seçmemelerini istiyor. Bu yaklaşım insanları aptal yerine koymak anlamına gelir." ifadelerini kullanmıştı.

"Ahok", geçen yıl eylül sonundaki konuşmasında Maide Suresi'nin 51. ayetiyle ilgili yorumu üzerine İslam'a hakaret etmekle suçlanmış ve hakkında dava açılmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23