• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müslim: Uluslararası güçler Türkiye'ye baskı yapsın

Yeniakit Publisher
2014-10-24 13:08:00 - 2014-10-24 14:44:24
Müslim: Uluslararası güçler Türkiye'ye baskı yapsın

PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, Türkiye'nin IŞİD'e hala yardım ettiğini öne sürerek uluslararası güçleri Türkiye'ye karşı baskı yapmaya davet etti: 'Uluslararası güçler Türkiye’ye baskı yapmalı, bu tavrından dolayı kınamalıdır.'

PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, Türkiye’nin Kobani üzerinde kirli oyunlarının devam ettiğini iddia ederek, terör örgütü YPG'nin  IŞİD'e büyük kayıplar verdirdiğini öne sürdü.

'Duhok Antlaşması’nın Kürtlerin birliği için önemli olduğunu vurgulayan Müslim, 'Kobani’de zafer ve özgürlük yakındır' diye konuştu.

Salih Muslim, Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiğini iddia ederek, uluslararası güçlerden baskı çağrısı yaptı: 'Türkiye rejimi hala tavrından ısrar ediyor. Çetelere yardım ediyor. Daha dün Akçakele’den 70 kişi IŞİD'e katılıp Kobani’de savaşa gitti. Uluslararası güçler Türkiye’ye baskı yapmalı, bu tavrından dolayı kınamalıdır.'

'TÜRKİYE'NİN HESAPLARI TUTMAYACAK'

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Kobani’de çatışmaların bugüne kadar sürmesinde IŞİD'in elemanlarının ve askeri yardımların Türkiye üzerinden sağlanmasının rol oynadığını söyledi. 'Türkiye’nin Kobanê üzerindeki oyunları devam ediyor' diyen Müslim, Türkiye’nin sınırında tampon bölge oluşturma hayallerinin devam ettiğini iddia etti. Müslim, bu hesaplarının tutmayacağını da ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'BARZANİ SİLAH YARDIMI YAPTI'

''Güney Kürdistan’da (Irak Kürdistan'ı) ciddi görüşmeler yaptık. ‘Duhok Anlaşması’yla Kürt birliğinde önemli adımlar kat ettik. Halkımıza kutlu olsun'' diyen Müslim, Güney Kürdistan’dan Rojava’ya silah yardımının yapıldığını belirtti. Peşmergenin Ayn el Arap'a (Kobani) gitmesi yönünde bir karar alındığını da kaydeden Müslim ''Karar var ancak şimdiye kadar peşmerge gücü gitmedi. YPG ile Peşmerge Komutanlığı arasında görüşmeler devam ediyor'' dedi. Uluslararası alanda Kobani’ye olan ilgiyi de değerlendiren Müslim, bunun pratiğe dönüşmesi oranında anlam kazanacağını söyledi.

Müslim  Özgür Suriye Ordusunun Kobani’ye yardım göndereceğine yönelik haberleri yalanlayarak ‘Türkiye devleti böylesi haberlerle karışıklık yaratmak istiyor’ dedi.

TÜRKİYE'YE BASKI YAPILSIN ÇAĞRISI

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda yer alan mülakatında Müslim,  'Kısa bir süre öncesine kadar uluslararası kamuoyu sessizdi. Ancak bugün Kobani’ye yoğun bir ilgi var. Büyük bir destek söz konusu. Ne oldu da böyle ani değişim yaşandı. Kobani’de bir direniş yaşanıyor. Bu büyük bir ilgi uyandırdı. Çünkü orada, insanlık savunuluyor. Değerleri koruyoruz. Bu saldıranlar vahşi ve insanlık düşmanlarıdır. Onun için herkes bugün kendini Kobani direnişinde görüyor. Bu ilgi kuşkusuz sevindiricidir. Ama yetersizdir, bu ilginin pratiğe geçmesini istiyoruz. Çünkü şu ana kadar karadan her hangi bir yardım bize ulaşmadı. Türkiye rejimi hala tavrından ısrar ediyor. Çetelere yardım ediyor. Daha dün Akçakele’den 70 kişi IŞİD'e katılıp Kobani’de savaşa gitti. Uluslararası güçler Türkiye’ye baskı yapmalı, bu tavrından dolayı kınamalıdır.' dedi

'Türkiye yetkilileri son dönemlerde yaptıkları açıklamalarla tavırlarından bir değişiklik olduğu yönünde mesajlar veriyor. Bu size yansıyor mu?' Sorusuna Müslim,

'Şimdiye kadar netleşen bir şey yok. Bütün dünya ülkeleri bir tarafta, Türkiye bir tarafta duruyor. Türkiye’nin netleşmesi baskı yapılması gerekiyor. Türkiye dünya kamuoyuna IŞİD'e karşı olduğunu deklare etmesi gerekiyor. Bugüne kadar da bunu söylemediği gibi IŞİD'le arasına mesafe koymadı.' cevabını verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23