• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müjde! Arakanlılar evlerine dönecek

Yeniakit Publisher
2017-11-15 10:35:00 -
Müjde! Arakanlılar evlerine dönecek

Aylardır Myanmar’daki zulme seyirci kalan dünya, nihayet devreye girdi ve olumlu kararlar alındı...

Aylardır Myanmar’daki zulme seyirci kalan dünya nihayet devreye girdi ve olumlu kararlar alındı... BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 31. Zirvesi’nde “Myanmar’dan yüz binlerce sığınmacının Bangladeş’e dramatik bir şekilde geçişine dair derin endişelerimi saklayamıyorum. ASEAN ülkelerinin insani yardım çabalarını takdir ediyorum. Bu trajedinin endişe verici şekilde tırmanması ile bölgede istikrarsızlık oluşur. Bunun son bulması gerekiyor” dedi.

Guterres gibi ASEAN ülkeleri de Myanmar’daki soykırımdan kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlıların yurtlarına dönmesi için çağrıda bulundu. Filipinler Devlet Başkanlığı Sözcüsü Harry Roque Jr, katılımcı ülke temsilcilerinin Arakanlıların durumuna ilişkin kaygılarını dile getirmelerinin ardından Myanmar Devlet Başkanı Aung San Suu Çii’nin Bangladeş’teki Müslümanların Arakan’a dönüşünün sağlanacağına dair güvence verdiğini açıkladı.

Roque Jr, sığınmacıların dönüşünün Myanmar ile Bangladeş arasında varılan anlaşmanın ardından üç hafta içinde başlamasını beklediklerini belirtti.

Bu arada Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Myanmar özel temsilcisini Arakan’daki krizin çözümü için görevlendirdiğini kaydetti.
Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23