• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhsin Bey, Türk Bayraklı gökdelen yapacak

Yeniakit Publisher
2015-06-26 18:03:00 - 2015-06-26 18:03:31
Muhsin Bey, Türk Bayraklı gökdelen yapacak

Yüzde yüz yerli ve öz sermayesi ile inşaat sektöründe faaliyet gösteren AB Grup İnşaat İstanbul başta olmak üzere farklı bölgelerde konut projeleri geliştiriyor.

AB Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, ‘hayalim’ dediği, Küçükçekmece Basın Ekspres yolu üzerinde planladığı Türk Bayraklı siluetli 600 milyon dolarlık proje için geri sayımda.

Otomotiv sektöründe de hizmet veren AB Grup, inşaat sektöründe büyüme kararı aldı. 1999 yılından bugüne kadar 3 milyar liralık değer oluşturduklarını söyleyen AB Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, ’’ Bizler iş adamı olarak önce huzur ve istikrardan yanayız. Hiç kimse bu iki nimetin elimizden gitmesini istemez. Sonuçta bu ülkeden başka yaşayabileceğimiz bir yer yok. Siyaset odaklı ilerlersek ne ülke gelişir, ne de ekonomi büyür. Bizim işimiz çalışıp ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. 7 Haziran seçimlerinden doğan sonuca göre hayırlı bir dönemin başlamasını diliyoruz ve ara vermeden yatırımlarımıza devam edeceğiz’’ mesajı verdi.

Türk bayraklı simge proje

İstanbul Avrupa yakası ağırlıklı projeler geliştirdiklerini anlatan Bayrak, Bodrum’daki arazimizde ve Basın Ekspres yolunun Atatürk Havalimanına yakın en uç noktasında dev bir projeye imza atmaya hazırlanıyoruz. Bu yıl son çeyreğinde ilk adımı atacağız. Bayrak Towers adlı proje 4 bloktan oluşacak. 1500’ün üzerinde rezidansın yer alacağı projeyi 36 ayda bitirmeyi hedefliyoruz’’ dedi. Proje için ABD, Kanada, Suudi Arabistan ve Türkiye’den 4 mimarın çalıştığını söyleyen Bayrak, ‘’Çok farklı bir mimariyle adından söz ettirecek bir proje ortaya çıktı. Konut, ofis ve AVM’yi kapsayan proje, ilkleriyle yalnızca İstanbul’u değil Türkiye’yi temsil edecek. Türk Bayrağı siluetinin hâkim olacağı proje ister denizden, ister karadan, isterse gökyüzünden adeta İstanbul’un bir simgesi olarak görülecek şekilde tasarlandı. Böyle bir proje için yapacağımız harcama karşılığını bulacaktır. Buradan en az 1.500 kişi ekmek kazanacak. Metrekaresini 7 bin lira düzeyinden başlatacağız. Öz kaynaklarımızla gerçekleşecek projeden 600 milyon dolarlık bir ciro beklentimiz var’’ dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO



Feodal yapıyı yıktık

9 yaşından beri iş hayatının içinde olduğunu söyleyen Bayrak, ’’Güneydoğuluyuz. Büyüyen ülke ekonomisiyle birlikte Güneydoğu da gelişti. Bizlerin gerçekleştirdiği girişimler genç müteşebbislere cesaret verdi. Böylece feodal yapıyı yıktık. Bu süreç zor da olsa iş yapan gençlerin önünü açmıştır. Bu süreçten en çok bizim gibi ekmeğini taştan çıkaran iş adamları memnun kalıyor. Ben artık 40’a yaklaşan yaşımla kendim için yaşamaktan ziyade ekonomiye katkı sağlayan gençler için varım. Benim dünyanın her yerinde yaşayabilecek ekonomik özgürlüğüm var. Mesele artık ‘ben’ değil ‘biz’ meselesidir. Bunun için de bu ülkenin dinamik insanlarıyla birlikte çalışmamız lazım’’ mesajı verdi.

Prensiplerim kamu yararınadır

AB Holding bünyesinde bin kişinin çalıştığını söyleyen Bayrak, ’’İnşaat, enerji ve otomotiv sektörlerinde hizmet veriyoruz. Hadımköy, Yassıören ve Nakkaşköy bölgelerinde de arsalarımız var. Otel projeleri konusunda da niyetimiz vardı. Ancak sırf alkole karşı olduğum için bu projeden vazgeçtim. Son projemiz olan Bahçelievler’deki AB Hayat Konutları projesinin altında yer alan ticari üniteyi aylık 75 bine kiralamak isteyen dev bir AVM markasıyla alkol satışı da yapacağı için sözleşme imzalamadım. Benim prensiplerim öncelikle kamu yararınadır.

Yeni butik projeler

Geçen yıl satışa sunulan AB Yaşam Evleri’nde 20 civarında konut kaldığını söyleyen Muhsin Bayrak,. ’ Burada aile odaklı bir proje geliştirdik. Proje kapsamında yer alan 5.800 metrekarelik yeşil alanı park olarak projelendirip Bahçelievler Belediyesi ile hizmete açtık. Güneşli bölgesine kaliteyi getirdiğimizi düşünüyorum. AB Yaşam Evleri bölgesinin referans projesi oldu. Nişantaşı’nda da Bayrak Konakları’na imza attık. Ağustos ayında bitecek olan projede geliştirdiği yüksek standartlı inşaat kurgusunu uyguladık.

İstanbul’a davet

Dünyadaki tüm yatırımcıları İstanbul’a davet eden Muhsin Bayrak, “Dünyanın birçok şehrini gezen biri olarak şunu söylemeliyim; İstanbul kadar özel ve güzel bir başka şehir daha yok. Bu kadar özel bir şehrin değerlerine uygun projeler üretmek de bizlerin görevi. Kimseyi yarı yolda bırakmayan, herkese yaşam imkânı sunan ve de kazandıran bu şehre yatırım yapmaktan kimse endişe duymasın” dedi.

emlakrehberi/ 26 Haziran 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23