• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhalifler kritik noktaları ele geçirdi

Yeniakit Publisher
2015-07-03 11:26:00 -
Muhalifler kritik noktaları ele geçirdi

Esed rejimi muhalifleri, Suriye'nin Halep kentinde stratejik öneme sahip çok sayıda askeri kontrol noktasında denetimi sağladı.

Kentin kuzeyinde yer alan ve hava istihbarat binalarının yakınlarındaki Cemiyetu'z Zehra Mahallesi'ndeki Esed güçlerine, mutfak tüpünden yapılmış "cehennem" adı verilen havan topu ve doçkalarla saldırı düzenlendi.

Muhalif güçler, yoğun çatışmaların ardından Cemiyetu'z Zehra Mahallesi'nde stratejik öneme sahip su depoları ve çevresinde birçok askeri kontrol noktasında denetim sağladı.

"Halep'in Fethi Operasyon Merkezi"nden yönetilen silahlı muhalif gruplar, kentin Halidiye, Eşrefiye, Raşidin ve Topçu Okulu çevresinde bulunan rejim güçlerinin karargah ve askeri noktalarına da saldırı düzenledi.

Muhalif güçlerin komutanlarından Raid Yasir Abdurrahman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in Fethi operasyonuna Ahraru'ş Şam, Ensaru'l Muhacirin, Şam Cephesi ve Nusra Cephesi gibi grupların katıldığını belirterek, "Muhalif birlikler, rejim güçlerine Cemiyetu'z Zehra Mahallesi'nde, Halidiye ve Raşidin bölgesi gibi birçok cephede saldırı başlattı. Rejim güçleri Cemiyetu'z Zehra Mahallesi'nde ağır zayiat verdi" dedi.

Abdurrrahman, muhaliflerin hedefinin kentin kontrolünü ele geçirerek Halep'i özgürleştirmek olduğunu vurgulayarak, "Allah'tan bize kentin tümünün fethini nasip etmesini diliyoruz. Muhalifler, Halep'te Esed güçlerine ait bir tankla çok sayıda askeri aracı imha etti" şeklinde konuştu.

Cemiyetu'z Zehra Mahallesi, olayların başladığı 2011 Mart'ından bu yana Esed güçlerinin üs olarak kullandığı ve korunaklılığı sebebiyle rejim açısından stratejik öneme sahip bölgeler arasında yer alıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23