• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhalif lider Türk medyasına çağrı yaptı

Yeniakit Publisher
2016-09-26 21:39:00 - 2016-09-26 21:47:13
Muhalif lider Türk medyasına çağrı yaptı

Suriyeli Muhalif lider Abdullah Muhaysini Türk medyası hakkında açıklamalarda bulundu.

Muhalif lider Muhaysinin o açıklaması; 

''Gerçekten Türkiye'deki kardeşlerimiz ümmetin mücadele yolunun bir parçasıdır. Ehli sünnetin mücadele yolu diyorum. Onlar bunun esas parçalarındandır.

Başarısında payları vardır. Sen şimdi ehli sünnetin cihadının başarılı ve devrimin başarılı olmasında önemli bir yere temas ettin. Medyanın ayrık olması zarardır. Eğer bu ayrılık çeşitlilik/görev dağılımı ise bunda bir zarar yoktur. Biz bu medyacılara diyoruz ki sizin de diğer destekçileri gibi en büyük isteklerinizden biri liderlerin birleşmesidir. 

Kendinizden başlayın. Allah kendilerine hayır versin Türkiye’deki medyacı kardeşlerimizin toplanıp şura meclisi kurmaları, bu davaya destekte ve onu tüm Türkiye halkına yaymakta yardımlaşmaları gerekmektedir 

Ben şuna her daim üzülürüm: Niçin Suriye meselesini benimseyen ve destekleyenler sadece bir takım insanlardır. Niçin yoldaki bir adam ya da evdeki bir bayan bunu savunmuyor. Hatta değil çarşaf, başını bile örtmeyen bayanlar niye davayı yüklenmiyor? Bizim bu davayı Türkiye’deki 80 milyon civarındaki Müslümana mutlaka ulaştırmamız gerekir. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hepsinin şu bilinci kazanması lazım: Komşumuz olan Suriye bizim Allah'a karşı sorumluluklarımızdandır. 

Düşmanın medyası birlik içindedir. Hep beraber sizinle savaşıyorlar. Sizinle topluca savaşıyorlar. Siz de topluca onlara medya ile saldırın. Allah buyuruyor ki: "Müşriklerin sizinle topluca savaştığı gibi siz de onlarla topluca savaşın" (Tevbe:36) 

Oklar birleştiğinde kırılamaz. Ayrıldığında tek tek kırılır. Kardeşler birleştiği zaman seslerini duyurabilirler. Medya ofisi kurmaya güçleri olur. Pek çok şey yapmaya güçleri olur. Medyanın rolü büyüktür ve Allah katında sorumluluğu da büyüktür. Medyacı, kendisine hesap sorulmayacağını sanmasın ki o mücahittir. Hatta bizim bugünkü medya mücadelemiz birinci derecededir. Bizim medya mücadelemiz olmasaydı çok önemli görüşmelerimi bırakıp da seninle bu mekanda oturmazdım. Bu dava için bıraktım.  

Medya mücadelesi sadece Suriye topraklarında değildir. Suriye topraklarında, Türkiye topraklarında, Ehli sünnetin topraklarında, düşman topraklarında tüm toprak parçalarındadır. Bu yüzden Peygamber (sav) savaşlarda yanında medya vasıtalarını da bulundururdu. Yanında neyi götürürdü? Medya araçlarını.''

Medya araçları Peygamber (sav) zamanında var mıydı? 


''Şairler vardı. Kamera gibi şeyler yoktu. Ama Hassan Bin Sabit'i yanına alırdı. Peygamber (sav) zamanında medya şiirdi. Hassan bin Sabit'e derdi ki: "Hücum et! Ruhul Kudüs seninle beraberdir." Çünkü şiir yayılır, her tarafa ulaşırdı. Peygamber (sav) bu konuya önem verirdi. Allah sizi hayırla mükafatlandırsın. Allah size bereket versin. Peygamber (sav) niçin Hassan bin Sabit'i medya vasıtası gibi yanına alıyordu? Çünkü medya düşmanın kalbine acı verir. Hatta Peygamber (sav) Hassan bin Sabit müşriklerden bahsedince müşriklerin maneviyatı medyadan etkileniyordu. Peygamber: " Hassan’ın beyitleri düşmana ok darbesinden daha tesirlidir." derdi.'' 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23