• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhalif gruplardan Nusret Cephesi İdlib'de rejimin hazinesini buldu

Yeniakit Publisher
2016-05-05 17:54:00 -
Muhalif gruplardan Nusret Cephesi İdlib'de rejimin hazinesini buldu

Suriye'nin en etkin direniş gruplarından Nusret Cephesi, İdlib ile Hama şehirleri arasındaki el Huyan köyünde rejimin bir milyon dolarını ele geçirdiğini açıkladı.

Suriye'nin en etkin muhalif gruplarından Nusret Cephesi, Salı günü İdlib'teki el-Huyan köyüne tankların da kullanıldığı büyük bir saldırı düzenledi. Bölgedeki en önemli döviz merkezi olan Huyan köyüne düzenlenen saldırıda, Esed rejimi adına çalışan bir tüccarın bir milyon dolar parasına el konuldu. Yerel kaynaklar, tüccarın rejim kontrolündeki Hama'da yaşadığını ve Huyan köyüne oradan geldiğini belirtti.

Huyan köyü, büyük oranda muhaliflerin kontrolünde olan İdlib ile rejim kontrolündeki Hama sınırı arasında konumlanıyor. Yiyecek, benzin, altın ve döviz alışverişi yapılan köy, muhaliflerin bölgesinde yaşayan halk ile rejim bölgesinde yaşayanların buluştuğu en önemli ticaret merkezlerinden biri olarak biliniyor.
 
Yerel kaynakların bildirdiğine göre, Nusra Cephesi savaşçıları Huyan köyünde rejim adına çalışan tüccarlardan birinin arabasında yaklaşık bir milyon dolar ele geçirdi.

Kaynak : Mepa News

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23