• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MTTB’lilerden Sevda Kuşun Kanadında'nın setine ziyaret

Yeniakit Publisher
2016-11-16 14:17:00 -
MTTB’lilerden Sevda Kuşun Kanadında'nın setine ziyaret

Eski ve yeni MTTB’liler Türkiye’nin 70’li yıllarını ekrana getiren ve Cuma günleri yayınlanan TRT 1’in dönem dizisi Sevda Kuşun Kanadında’nın setini ziyaret etti.

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) etrafında toplanan bir avuç idealist gencin 70’li yıllardaki mücadelesini ekrana taşıyan dizinin İstanbul Göktürk’teki platosunu gezen eski ve yeni MTTB’liler, dizi için hazırlanan Türkiye’nin en büyük dönem platosu olan mekanı meraklı gözlerle inceledi.

Sevda Kuşun Kanadında’nın yapımcısı ve aynı zamanda genel yönetmeni Mesut Uçakan, Birlik Vakfı İstanbul Şube Başkanı ve eski MTTB’li Hüseyin Öztürk başkanlığındaki heyete çekim mekânlarını gezdirdi.

Dizi ekibiyle de bir araya gelen konuklar oyuncularla da bol bol sohbet etme imkanı bulurken, davetliler çekimleri büyük bir dikkatle takip etti.  

“DİZİDE KENDİMİZİ GÖRÜYORUZ”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gençlik yıllarında MTTB’li gençler arasında yer alan ve şu anda Birlik Vakfı İstanbul Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Öztürk, diziyi izlediğinde gençlik yıllarına gittiğini ve o günleri tekrar yaşadığını belirtirken, şu değerlendirmelerde bulundu. 

“Hakikaten bu dizide de o neslin yaşadığı mücadeleler, bugüne kadar nasıl geldik onlar anlatılıyor. Bundan dolayı da ben diziyi çekenlere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ben şahsen bu konuda geçmişimle övünüyorum kişisel olarak. Çünkü MTTB  bir tarihtir. Türkiye’nin kaderine imza atmış bir kurumdur. Buradan yetişenler şu anda bu devleti bu ülkeyi yönetiyorlar. Bunlarla da iftihar ediyoruz. Biz de gıpta ile izliyoruz. İzlenmesi de gerekir. Çünkü MTTB neslini yeni nesil bilmiyor. Bunların tanınması yönünden çok büyük faydası var.”

“BEN DE MTTB’DE YETİŞTİM”

Sevda Kuşun Kanadında’nın yapımcısı ve aynı zamanda genel yönetmeni Mesut Uçakan, kendisinin de MTTB kökenli olduğunu ve içinden çıkan bir hareketin dizisini çekmenin kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

“O nesil gerçekten idealist bir nesildi. Kurucu bir nesildi. Anarşiye kaymadı ve nihayet geleceğin iktidarını kurdu. O idealist nesli gençlere anlatmaya çaba sarfediyoruz. Birlik Vakfı şu anda MTTB’yi temsil ediyor. Buraya gelmiş olmalarına sevindim. Ne kadar zor bir iş olduğuna şahit oldular. Bu dizi bir başlangıçtı. Elbette kusurlarımız oldu. Her başlangıç zordur. Böyle bir dizinin Türk televizyon sektöründe büyük ve cesur bir çıkış olduğunu görmek lazım.”

“GENÇLİK GÜNLERİMİ BUGÜN TEKRAR YAŞIYORUM”

Maneviyatçı Sanatçılar Derneği başkanı Tiyatro yönetmeni İsmail Yeşilbağ, eski bir MTTB’li olarak diziyi ilgiyle takip ettiğini ve gençlik dönemlerinde yaşadığı sıkıntıları tekrar hatırladığını kaydediyor.

“80 öncesi MTTB sinema kulübü üyesi olarak MTTB’de yaşadıklarımı bugün bu diziyle tekrar yaşıyorum. Birlik Vakfı mensuplarına eski ve yeni MTTPlilerin bu diziye sahip çıkmalarını bekliyorum. Eğer sahip çıkmazlarsa bu bir vefasızlık olur. İnşallah insanlar vefalı davranıp MTTBlilerin bu dizisine sahip çıkarlar.”

ARTIK HERKES BİZİ TANIYOR

Yeni nesil MTTB’li ve şu anda Genel Başkan Yardımcısı olan Cemil Koç ise, dizinin yayınlanmasından sonra gençler arasında MTTB’ye ilginin gittikçe arttığını ve artık herkesin MTTB’yi tanıdığını kaydetti.

“Bizler MTTB mensupları olarak hep bu zamana kadar büyüklerimizden MTTB’li yıllarını dinledik. Şimdi bunu dizimizde de fırsatı yakaladık. Aynı zamanda bu yıl 100. Yılımızı kutlamamız hasebiyle de MTTB’ye ayrı bir ilgi heyecan var. O yıllar zor yıllardı. Tabi o yıllarda yaşanan şeyler farklı, çok şükür şu anda bizler rahatız. Ama yıllar değişse de ruhlar aynı kalıyor.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23