• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MİT'ten yurt dışında operasyon: Yakalanarak Türkiye'ye getirildi

Yeniakit Publisher
2017-10-19 11:50:00 - 2017-10-19 11:59:11
MİT'ten yurt dışında operasyon: Yakalanarak Türkiye'ye getirildi

MİT Endonezya'da düzenlediği operasyonla FETÖ’nün üst düzey sorumlularından Hakan İslamoğlu yakalanarak Türkiye’ye getirdi.

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde ve sonrasında yapılan operasyonlarla yurt içindeki faaliyetlerine balyoz indirilen FETÖ’nün yurt dışındaki yapılanmasıyla ilgili de harekete geçildi. Birçok ülkede eğitim adı altında yürüttüğü faaliyetleri iki ülke ilişkileri sayesinde durdurulan, okulları kapatılan örgütün yurt dışı yapılanmasında görev alan üyeleri de tek tek yakalanmaya başladı.

PAKİSTAN İLE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Geçtiğimiz günlerde MİT’in düzenlediği operasyonla Pakistan’daki FETÖ okullarının müdürü Mesut Kaçmaz ile eşi Meral Kaçmaz Türkiye’ye getirilmişti. Lahor’da gözaltına alındıktan sonra özel uçakla getirilen ve İstanbul Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında sorgusuna devam edilen Kaçmaz ile eş zamanlı olarak Endonezya’da da kritik bir ismin yakalandığı ortaya çıktı.

ENDONEZYA SINIR DIŞI ETTİ, MİT ALDI

Endonezya’da yakalanan ismin FETÖ’ye bağlı olan ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yönetimine kayyum atanan Kaynak Holding’in Endonezya temsilcisi Hakan İslamoğlu olduğu öğrenildi. MİT’in de uzun süre takibinde olan İslamoğlu’nun Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili iki ülke güvenlik birimleri ile üst düzey yöneticilerin devreye girdiği ifade edildi. İki ülke arasındaki anlaşma üzerine Endonezya’da güvenlik güçlerince yakalanan İslamoğlu, sınır dışı edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ÖZEL UÇAKLA GETİRİLDİ

MİT’in aldığı İslamoğlu, özel uçakla Ankara’ya getirildi. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusu devam eden İslamoğlu’nun, HTS ve MASAK kayıtları ile bağlantıları mercek altına alındı. Ayrıca örgütün kripto haberleşme programı ByLock listesinde olup olmadığı da incelenen İslamoğlu’nun, 2004-2007 yılları arasında İstanbul’da Kaynak Holding bünyesinde çalıştığı daha sonra Endonezya’ya gönderildiği kaydedildi. Endonezya’da FETÖ’ye ait çok sayıda okulun olduğu belirtilirken, İslamoğlu’nun örgütün ülkedeki üst düzey sorumlularından birisi olduğu öğrenildi. İslamoğlu’nun emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Pakistan göndermişti

Pakistan’daki FETÖ okulları PakTürk zincirinin müdürü Mesut Kaçmaz’ın eşi ve iki çocuğuyla geçen hafta Pakistan hükümeti tarafından sınır dışı edildi. Lahor’da gözaltına alınan Mesut Kaçmaz ile eşi Meral Kaçmaz özel uçakla Türkiye’ye getirildi. Daha önce de Azerbaycan, Suudi Arabistan ve Malezya hükümetleri de ülkelerindeki FETÖ’cüleri Türkiye’ye iade etmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23