• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MİT DEAŞ’lı terörist İlhami Balı’nın eşi Hülya Balı'yı paketleyip getirdi

Yeniakit Publisher
2018-02-17 07:28:00 - 2018-02-17 07:39:35
MİT DEAŞ’lı terörist İlhami Balı’nın eşi Hülya Balı'yı paketleyip getirdi

142 kişinin yaşamını yitirdiği verdiği Diyarbakır, Suruç ve Ankara Garı saldırılarının talimatını verdiği ortaya çıkan DEAŞ’lı terörist İlhami Balı’nın eşi Hülya Balı, MİT’in düzenlediği sınır ötesi operasyonla Türkiye’ye getirilerek tutuklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Afrin bölgesinde terör örgütü PKK/PYD’ye yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nı  sürdürürken, Milli İstihbarat Teşkilatı ( MİT) da El Bab’da çok önemli bir sınır ötesi operasyona imza  attı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 4 milyon TL ödül ile ‘kırmızı’ listeyle aranan DEAŞ’ın sözde ‘Türkiye emiri’ olduğu belirtilen İlhami Balı’nın (36) eşi Hülya Balı’nın yerini tespit eden MİT’e bağlı ekipler, harekete geçti.

El Bab’da olduğu belirlenen Hülya Balı, yaklaşık 2 hafta önce yakalandı. 2 çocuğuyla önce Azez’e, oradan da Kilis’e getirilen Hülya Balı, Kilis Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı. Uzun süren sorgusunda eşi ve DEAŞ ile ilgili önemli bilgiler verdiği öğrenilen Balı, dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

ELEBAŞI BALI YAŞIYOR

MİT tarafından düzenlenen operasyonda İlhami Balı’yı da yakalamak için ekiplerin Hülya Balı’nın kaldığı  tüm evlere baktığı ancak bulamadığı belirtildi. Araştırmalar sonucunda Balı’nın yaşadığı ve Mayadin  bölgesinde olduğu tespit edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2016’nın temmuz ayına kadar DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri olduğu ifade edilen Ebu Bekir kod adlı İlhami  Balı, Diyarbakır’da HDP mitingine bombalı saldırı, Suruç’taki canlı bomba saldırısı, Ankara Garı’ndaki 2 canlı bombalı saldırı, Türkiye-Suriye sınırında bir askerin şehit edilmesi olaylarının talimatlarını veren kişi olarak biliniyor.

Balı’nın verdiği talimatlar sonucu DEAŞ’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 142 kişi yaşamını yitirdi.

Habertürk

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23