• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MİT'in başına 'Serdar Kılıç geliyor' iddiası

Yeniakit Publisher
2015-02-14 11:40:00 - 2015-02-14 11:54:20
MİT'in başına 'Serdar Kılıç geliyor' iddiası

İstifa eden MİT Müsteşarı'nın yerine atanacak ismin Kılıç olabileceğine dair işaretler güçleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı Meksika dönüşü beklenmedik bir şekilde ABD'nin Houston kentine indi. Yakıt ikmali yapıldığı belirtilen uçakta Erdoğan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'la bir araya geldi. Bu sürpriz görüşme "MİT'in başına Kılıç geliyor" yorumlarına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'la sürpriz bir görüşme yapması “MİT'in başına Serdar Kılıç getiriliyor” yorumlarına sebep oldu.

Siyasete atılmak için görevinden istifa eden MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yerine atanacak ismin kim olacağı merak edilirken, dün bu konuda önemli bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika turunun son durağı olan Meksika gezisini 1 gün önce bitirerek başkent Meksiko'dan Türkiye'ye hareket etti. Ancak uçağın rotası beklenmedik bir şekilde ABD'ye döndü. “TUR” uçağı, yerel saatle 01.00'da Houston kentine indi. Uçağın “yakıt ikmali için” indiği bilgisi verilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Washington'dan Houston'a geçtiği öğrenilen Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'la sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Kılıç'ın, Hakan Fidan'ın istifasının ardından boşalan MİT Müsteşarlığı için ismi geçen adaylardan biri olması “MİT'in başına Serdar Kılıç getiriliyor” yorumlarına sebep oldu.

Yaklaşık 3 saat Houston'da kalan  uçak daha sonra Türkiye'ye gitmek üzere havalandı.

KILIÇ, ÖNEMLİ GÖREVLERİN İSMİ

Geçen yıl Nisan ayında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne atanan Serdar Kılıç, daha önce de 2 yıl Japonya'da Tokyo Büyükelçiliği görevinde bulunmuştu. Kılıç, 2010-12 yılları arasında da Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri'ydi. (Türkiye)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23