• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MİT, FETÖ’yü yalan makinesiyle çözdü

Yeniakit Publisher
2017-05-30 07:14:00 -
MİT, FETÖ’yü yalan makinesiyle çözdü

Kendi bünyesinde temizlik operasyonları yürüten MİT’in, 558 personelini yalan makinesine soktuğu belirlendi. MİT’in bu yöntemle FETÖ ilişkisi olan personelini tek tek tespit ettiği ortaya çıktı.

FARUK ARSLAN / İSTANBULMilli İstihbarat Teşkilatı’nın, (MİT) terör örgütü FETÖ’nün çökertilmesinde yalan makinesi adıyla bilinen “Psikofizyolojik Doğrulama Testi” kullanımına başladığı ortaya çıktı. CIA ve MOSSAD’ın sıklıkla kullandığı tedbirler arasında yer alan yalan makinesi ile yapılan çalışmalar kapsamında MİT’in, FETÖ ilişkisi tespitiyle bünyesindeki 558 personel hakkında işlem yaptığı öğrenildi.

OPERASYONLAR İKİ DÖNEME AYRILDI

Akit’in ulaştığı 238 sayfalık raporda, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrası kurum içi temizlik ve FETÖ ile mücadele ile ilgili çarpıcı bilgilere yer verildi. Devleti kılcal damarlarına kadar sarmayı planlayan Fetullahçı ihanet çetesinin hedefleri arasında yer alan MİT’in, örgüt elemanlarının sızmalarına ve kurum içerisindeki kriptoların tespiti için çalışmalarını 17-25 Aralık ve 15 Temmuz olmak üzere iki döneme ayırdı. 17-25 Aralık ile 15 Temmuz aralığındaki süreçte MİT 181 personeli hakkında işlem yapıldı. 15 Temmuz asker kamuflajlı FETÖ teröristlerinin kalkıştığı darbe sonrası ise örgütle iltisakı tespit edilen 377 MİT görevlisi hakkında soruşturma başlatıldı. Toplamda 558 personel hakkında işlem yapılarak 509 FETÖ’cü görevden uzaklaştırıldı. Soruşturma geçiren 49 FETÖ şüphelisi MİT mensubunun 22’si pasif görevde tutulurken, 7 kişi hakkında naklen atama işleminin sonucu bekleniyor. 5 personel haklarında yürütülen soruşturma sonucu görevlerine iade edildi. 15 kişi hakkında ise soruşturma devam ediyor.

YALAN MAKİNESİYLE ÇÖZÜLDÜLER

MİT’e alınacak personel adayları konusunda da ince elenip sık dokundu. MİT’in kendine has haber derleme yöntemleri kullanılarak, personel adayı hakkında FETÖ ile bağını ortaya koyacak şekilde araştırma yapılarak tahkikatlar derinleştirildi. Hem personel alımlarında hem de kurum bünyesindeki FETÖ’cülerin tespitinde MİT, dikkat çekici bir metoda başvurdu. MOSSAD ve CIA’nın sıklıkla uyguladığı tedbirler arasında yer alan yalan makinesi, bu süreçte MİT tarafından da kullanıldı. MİT, insanların kalp, beyin ve vücut fonksiyonlarını gözlemleyerek doğru söyleyip söylemediklerini belirleyen “Psikofizyolojik Doğrulama Testi” cihazıyla işlem yaptı. Yalan makinesi metodunun yanı sıra FETÖ deşifresi için personel adayları ve şüpheli personeller mülakata tabi tutuldu. Uzman personel eşliğinde gerçekleştirilen mülakatlar ve yalan makineli tahkikatlarda kripto FETÖ’cülerin MİT’e sızmaları engellendi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23