• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mısır parlamentosundan Amerika'ya karşı çağrı

Yeniakit Publisher
2017-12-18 10:08:00 -
Mısır parlamentosundan Amerika'ya karşı çağrı

Mısır Parlamentosu Arap İşleri Komisyonu, ABD yönetimine karşı "uluslararası, siyasi ve diplomatik izolasyon" çağrısında bulundu.

Mısır Parlamentosu Arap İşleri Komisyonu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki olarak ABD yönetimine karşı, "uluslararası, siyasi ve diplomatik izolasyon" uygulama çağrısında bulundu.

Komisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Arap ve İslam ülkelerindeki hareketliliğin devam etmesi gerekiyor. Hedef, sadece Filistin ile İsrail arasındaki müzakereler değil Filistin meselesine nihai çözüm bulunması olmalıdır." ifadesine yer verildi.

ABD'ye izolasyon çağrısı yapıldı

"ABD yönetimine uluslararası, siyasi ve diplomatik izolasyon uygulamanın gerekliliğine" işaret edilen açıklamada, Filistin halkına daha fazla baskı uygulamak ve yerleşim birimleri inşaatı ile Kudüs'ün Yahudileştirilmesi çalışmalarını genişletmek konusunda İsrail hükümetine yeşil ışık yakan ABD-İsrail uzlaşmazlığı karşısında uluslararası hukuka işlerlik kazandırılmasının zorunlu hale geldiği vurgulandı.

Komisyonun açıklamasında, Mısır'ın, Kudüs meselesinin müzakere kanalıyla çözülmesini öngören bir tasarıyı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) taşımak için girişimde bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23