• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mısır milletvekili: Türkiye ve Katar hariç...

Yeniakit Publisher
2017-06-25 14:41:00 -
Mısır milletvekili: Türkiye ve Katar hariç...

Mısır meclisinde bir milletvekilinin ifadeleri tartışmaların yanı sıra gülümsemelere de sebep oldu.

Mısır parlamentsounun bir milletvekili dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlara bayram tebiriğinde bulunurken "Türkiye ve Katar'ın siyasi rejimleri hariç" ifadesini kullandı.

Parlamentonun Arap ilişkileri komitesinin bir mensubu olan Bekir ebu Garib'in Cumartesi günü yaptığı konuşma Katar ile yaşanan gerginliğin yatışma eğiliminde olmadığını gösterdi.

Mısırlı milletvekili ülkedeki bir haber sitesine verdiği demeçte "terör yaratanlar bir gün dahi sevinmeyi hatta -adı barış kökünden gelmekte olan- Müslüman olarak anılmayı hak etmiyor" ifadesini kullandı.

Ebu Garib "İslam ümmetinin başlangıcından bugüne dek Harici olarak bilinen ve gerçek İslam'dan ayrılarak sapan insanlara şahitlik ettiğini" söyledi ve ekledi "Katar halkı, rejimlerini doğru yola iletmesi için Allah'a dua etmeli." Türkiye ve Katar'ı teröre destek olmakla ve "Harici" düşünceyi benimsemekle suçlayan milletvekili Türkiye ile Katar dışında tüm İslam aleminin bayramını kutladı.

Mısır'da darbeyle başa gelen devlet başkanı Sisi'nin de "Katar hariç tüm İslam aleminin bayramını kutlama" mesajı yayınladığı iddia edilmişti.

Mepanews 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23