• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Miraç' sevinci tüm yurdu sardı

Yeniakit Publisher
2016-05-04 01:27:00 -

Ülke genelindeki tüm camiler 'Miraç' sevinciyle dolup taştı...

Miraç Kandili vesilesiyle vatandaşlar Eyüp Sultan Camii'ne akın ederek geceyi namaz ve duayla eda etti.

İslam aleminin Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra 4'üncü kutsal mekanı olan Eyüp, her yıl olduğu gibi bu sene de Müslümanların buluşma yeri oldu. Eyüp Sultan Camii'ne gelen binlerce Müslüman, Miraç Kandil'ini namaz ve duayla eda etti. Eyüp Belediyesi akşam namazı öncesi ve sonrası vatandaşlara kavurmalı pilav ikramında bulundu.

SELİMİYE CAMİİ

Edirne’de ise tarihi Selimiye Camii, 'Miraç Kandili'nde Edirnelilerin buluşma adresi oldu.

Mübarek Miraç Kandili'nde vatandaşlar Selimiye Camii’ne akın etti. Akşam namazını kılan cemaat camiden ayrılmadı. Camii görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif'i okumasını ve birbirinden güzel ilahileri dinleyen cemaat, 'Miraç' konulu vaazı dinleyerek dolu dolu bir gece yaşadı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’da da Miraç Kandili münasebetiyle tüm camiler doldu taştı.

Miraç Kandili dolayısıyla Tekirdağ’da bütün camilerde yoğunluk yaşandı. Miraç Kandili’ni ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar, Rüstempaşa Camii’ne akın etti. Her yaştan insanın büyük bir mutlulukla geldiği Rüstempaşa Camii, en yoğun gecelerinden birini yaşadı. Osmanlı sanatının Trakya’daki önemli eserlerinden biri olan tarihi mabede akın eden vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim dinleyip, bol bol dua etti.
Verilen vaaz ve kılınan yatsı namazının ardından vatandaşlara lokum ikram edildi.

KOCAELİ

Hz. Muhammed'in göğe yükseldiği günü ifade eden Miraç gecesi, Kocaeli’de vatandaşların yoğun katılımıyla ihya edildi. Her yıl Recep Ayı’nın 27. Gecesi İslam aleminde kutlanan Miraç Kandili vatandaşların katılımıyla kutlandı. 

ŞANLIURFA

Miraç Kandili nedeniyle Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan camilerde çeşitli programlar düzenlendi.

Miraç Kandili nedeniyle vatandaşlar, başta Ulu Camii, Yeşil Kubbe camileri ve diğer camilere açık etti. Camilerde Kur’an-Kerim okundu, dualar edildi. Din görevlileri, Miraç Kandili’nin anlamının Hz. Muhammed'in göğe yükselmesinin anlamına geldiğini ifade ederken, geceyi mutlak surette ibadetle geçirilmesi gerektiğini sözlerini ekledi. 

ANTALYA 

Antalya’da vatandaşlar Miraç Kandili dolayısıyla 1570 yılında inşa edilen Muratpaşa Camii’ne akın etti.
Miraç Kandili, tüm yurtta olduğu gibi Antalya’da da kutlandı. Miraç Kandilini kutlamak isteyenler, Osmanlı döneminde 1570 yılında Karaman Beyi Murat Paşa tarafından yaptırılan Muratpaşa Cami’sine akın etti. Kandil gecesi vesilesi ile dolan camide vatandaşlar yatsı namazı kılıp dua etti. Cami bahçesinde kandil nedeniyle ikram edilen kandil simidi ve irmik helvasından almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. 

İZMİR

İzmir’de vatandaşlar Miraç Kandili dolayısıyla camilere akın etti. Miraç kandilinin anlam ve hissiyatını yaşamak isteyen vatandaşlar çocuklarını da yanlarına alarak caminin yolunu tuttu.

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Hisar Camii’si Miraç Kandili münasebetiyle doldu taştı. 7’den 70’e her vatandaş Miraç Kandili’ni idrak etmek için caminin yolunu tuttu. Birbirinden güzel ilahiler ile başlayan ardından Kur’an tilaveti ile devam eden programa katılan vatandaşlar, Miraç Kandili’nin duygu yüklü hissiyatını bir nebzede olsa hissetti. Küçük çocukların da geldiği ve renk kattığı program kılınan yatsı namazının ardından son buldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23