• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milliyetçi partiden milli bayrama boykot

Yeniakit Publisher
2015-08-31 08:20:00 - 2015-08-31 08:43:40
Milliyetçi partiden milli bayrama boykot

Koalisyon görüşmeleri sırasında bütün seçeneklere kapıyı kapatarak, HDP’nin kabineye girmesine vesile olan MHP lideri Bahçeli, dün de 30 Ağustos kutlamalarına katılmayarak, etkinliği boykot eden HDP ile aynı safta yer aldı.

MÜCAHİT GÜNDOĞDU / ANKARA - 7 Haziran seçimleri sonrası AK Parti ile hükümet kurmaya yanaşmayarak terör örgütü destekçisi HDP’lilere bakanlık yolu açan MHP, yeni bir skandala daha imza attı. Ülkedeki Milliyetçi kesimi temsil ettiğini iddia eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ekibi 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılmadı. Tarihinde ilk defa “Milli Bayram”ı boykot eden MHP, bu konuda terör destekçisi HDP ile aynı safta yer aldı. Daha önce yaptığı açıklamalarda “HDP’liler ile asla aynı tarafta olmayacağını” vurgulayan Bahçeli’nin HDP gibi törenlere katılmaması “Bu nasıl milliyetçilik?” sorularına neden oldu. 

HDP-MHP AYNI SAFTA

Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni coşkulu bir kalabalığın katılımıyla Ankara Atatürk Kültür Merkezi alanında gerçekleştirildi. Törende devletin zirvesi buluştu. Tören alanında gözler MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ararken, MHP yönetiminin milli bayramı boykot ettiği öğrenildi. Töreni boykot edenler arasında HDP yönetiminin de olması dikkat çekerken, töreni izleyen vatandaşlar MHP’ye tepki gösterdi.

Vatandaşlardan Cevdet Şentürk, “Bahçeli her seferinde milliyetçi olduğunu söylüyor. Milli bayramları boykot ederek, PKK’nın siyasi uzantılarıyla aynı safta durarak milliyetçi olunmaz. Devlet düşmanı HDP ile MHP’yi aynı safta gördüğüm için çok üzüldüm” dedi.

MHP TARİHİNDE İLK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Milli bayramları boykot etme, MHP tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Kurulduğundan beri MHP yönetimi, bütün milli bayramlara katıldığı ve törenlere karşı herhangi bir boykot girişiminde bulunmazken, siyasi rant uğruna törenleri boykot etmesi dikkat çekti. MHP’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’na yönelik boykot girişimi “MHP yönetiminin milli duruşunda bir kırılma mı var?” sorularına neden olurken, ülkücüler MHP’lileri topa tuttu. 

“TÜRKEŞ, BAHÇELİ’NİN  DEĞİL, DEVLETİNİN YANINDA DURDU”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim hükümetinde bakanlık yapması yönündeki teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş’in 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılması, Türkeş’in “Devlet, Bahçeli’den daha önemlidir” sözlerini hatırlara getirdi. Türkeş’i partiden ihraç etmek için harekete geçen MHP yönetiminin tören alanında yer almayıp da Tuğrul Türkeş’in törene katılması, vatandaşlar arasında “Tuğrul Türkeş, Bahçeli’nin değil, devletinin yanında durdu” yorumlarına neden oldu. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23