• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Milli Savunma'ya 17 milyar ek kaynak

Yeniakit Publisher
2017-11-14 09:44:00 - 2017-11-14 09:54:13
'Milli Savunma'ya 17 milyar ek kaynak

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Yeni Akit'e konuştu.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, SİHA'ların terörle mücadelede kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Canikli, “Sadece 2018’de savunmaya 17 milyar lira ilave kaynak aktarıyoruz. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 30’luk artış anlamına geliyor” dedi.

Akit gazetesine özel açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, PKK, PYD, YPG gibi Türkiye’ye yönelik kurulmuş terör örgütlerinin bulundukları her yerin doğal olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) hedefi olduğunu kaydetti. Canikli, “Böyle bir terör örgütünün, üyesinin, teröristinin bulunduğu her yer Türkiye’nin hedefidir. Bu bizim uluslararası hukuktan doğan hakkımızdır. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi, ne zaman geleceğimiz, ne zaman vuracağımız bilinmez, her an olabilir. Hiç kimse bunu engelleyemez” şeklinde konuştu. 

PAHALI AMA GEREKLİ
SİHA'lardan atılan bir cirit füzesinin maliyetinin 65 bin dolar olduğunu anlatan Canikli, “Bunlar çok pahalı sistemler. Bir kaç terörist için bu kadar pahalı füzelerin atılması fazla masraf gibi görünebilir. Ancak Irak ve Suriye ile bin 400 kilometre sınırımız var. Terörist her yerden gelebiliyor. Hem onları takip edeceksiniz, gözleyeceksiniz hem de bulduğunuz zaman imha edeceksiniz. Bu kolay değil ama hamdolsun bugün Türkiye tüm bunları en iyi şekilde yapabilen, yönetebilen, terörle ve Türkiye’ye yönelik saldırıların tamamıyla mücadele edebilen bir ülkedir” dedi.

SAVUNMAYA 17 MİLYARLIK KAYNAK

Bakan Canikli, “Sadece 2018’de savunmaya 17 milyar lira ilave kaynak aktarıyoruz. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 30’luk artış anlamına geliyor. Tabii bu sadece silah ve mühimmat satın alınması değil, onun yanında özellikle füze savunma sistemi başta olmak üzere güçlü ana savunma sistemlerin geliştirilmesine ilişkin harcamayı da içeriyor” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SUBAY VE ASTSUBAY ATAMALARI BİR HAFTA İÇİNDE OLACAK

Subay atamaları konusunda da bilgi veren Canikli, “15 Temmuz’dan sonra eğitime alınan 868 kişilik ilk gurup teğmenlerimizin atamasını bir hafta içinde gerçekleştireceğiz” dedi. Canikli, 15 Temmuz'dan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kurumlarda çok ciddi operasyonlar yapıldığını, ihraçlar gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Hızlı bir şekilde bu ihraçların açığını kapatmak için çalışma yapıyoruz. Bunun sonucunda 15 Temmuz’dan sonra eğitime alınan 868 kişilik ilk grup teğmenlerimizin atamasını bir hafta içinde gerçekleştireceğiz. Bunlar dört yıllık üniversite mezunları arasından 15 Temmuz’dan sonra alınan, eğitilen ve şimdi mezun olan subaylar” şeklinde bilgi verdi. Bakan Canikli, 9 ay önce iki yıllık yüksekokul mezunları arasından astsubay yetiştirmek üzere seçilen bin 526 gencin de bir hafta içinde astsubay olarak atamasının gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

S-400’lerin satın alınması tamamlandı

Milli Savunma Bakanı Canikli, Rusya ile S-400 hava savunma sistemlerinin alımının tamamlandığı dönemde Fransa-İtalya konsorsiyumu ile üretilen EUROSAM hava savunma sistemlerine de iştirak edilmesine yönelik hamleye açıklık getirdi. Canikli, “Rusya'dan S-400 füzelerinin satın alınması işlemi tamamlanmıştır. Sadece bazı detaylar üzerinde çalışılıyor. O iş bitti. EUROSAM Konsorsiyumu’na dahil olunmasıyla da Türkiye’nin kendi hava savunma sisteminin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Türkiye S-400’lerin dışında ayrıca uzun vadeli kendi yerli milli kapasitesini geliştirmek amacıyla hava savunma sistemi geliştirmek, üretmek ve kullanmak için EUROSAM Konsorsiyumu’nu oluşturan ülkelerle ön anlaşmayı gerçekleştirdi” dedi.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23