• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Midesinden meyve bıçağı ve çay kaşığı çıktı, doktorları bile şaşırdı

Yeniakit Publisher
2014-04-23 17:00:00 - 2014-04-23 17:01:08
Midesinden meyve bıçağı ve çay kaşığı çıktı, doktorları bile şaşırdı

Kütahya'da, hastanede gerçekleştirilen bir endoskopi uygulamasında, 15 yaşındaki bir çocuğun midesinden plastik, metal ve ahşap 15 parça yabancı cisim alındı

KÜTAHYA - Kütahya'da, 15 yaşındaki bir çocuğun midesinden, hastanede gerçekleştirilen endoskopiyle meyve bıçağı, çay kaşığı, kalem, ağaç dalı, dondurma çubuğu gibi 15 parça yabancı cisim çıkarıldı. Tıpta ender görüldüğü bildirilen bu olay, çocuğun doktorlarını bile hayrete düşürdü.

Alınan bilgiye göre, geçen hafta rahatsızlanan ve ailesine, bıçak, çay kaşığı, kalem gibi yabancı cisimler yuttuğunu söyleyen zihinsel engelli Emre Bilgir (15), Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Doktorların yaptığı muayenede midesinde yabancı cisimler bulunduğu belirlenen Bilgir'e hemen endoskopi uygulandı. Çocuğun midesinden birer meyve bıçağı, pet şişe kapağı, pipet, kurşun kalem, tükenmez kalem, iki çay kaşığı, dörder dondurma çubuğu ve ağaç dalı olmak üzere 15 parça yabancı cisim çıkarıldı.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu durumun, tıpta ender görülen vakalar arasında yer aldığını belirterek, ebeveynlere, çocuklarına daha fazla dikkat etmesi uyarısında bulundu.

Endoskopiyi gerçekleştiren doktorlardan DPÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bircan Savran da röntgen filminde hastanın midesinde çok sayıda yabancı cisim görülünce genel anesteziyle endoskopi yapıldığını anlattı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Söz konusu cisimlerin çıkarılmasının yaklaşık 3 saat sürdüğü bilgisini veren Savran, "Bu, inanılacak gibi bir durum değil. Hastanın, boyu 15 santimetreye kadar ulaşan, delici ve kesici özellikteki yabancı cisimleri yutarak midesine nasıl indirdiğini anlamak mümkün değil" dedi.

DPÜ Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coşgun, bunun gibi vakalara genelde pek rastlanmadığını aktardı.

Bu kadar çok yabancı cisim yutulması ihtimalinin çok çok nadir bir durum olduğuna dikkati çeken Coşgun, şunları kaydetti:

"Burada daha da önemlisi; hastanın ameliyatı endoskopik olarak başlanıp bitirilmiştir. Yani hasta, açık ameliyat dediğimiz ve midesi açılarak yapılan yönteme gerek kalmaksızın non-invaziv denilen yöntemle bu ciddi sıkıntıdan kurtulmuştur. Açık yapılan ameliyatlarda hastanın midesi geniş bir kesi yapılarak açılmakta ve hastanın iyileşmesi çok uzamaktadır. Bu yöntemde ise hastaya hiç kesi yapılmadan işlem tamamlanmıştır. Hasta, ameliyat sonrası çok kısa sürede kendine gelmiş ve 24 saat içinde de beslenmeye başlamıştır."

- "Okuyup imam olmak istiyor"

Anne Emine Bilgir ise bıçak, çay kaşığı, kalem gibi cisimler yuttuğunu söyleyince çocuğuna inanmadıklarını ancak yine de onu hastaneye götürdüklerini bildirdi.

Oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren Bilgir, "Şimdi midesi iyi ama ruh sağlığı kötü. Devlet büyüklerimizden, doktorlarımızdan yardım istiyorum. Evladımın sağlığına kavuşmasını istiyorum. 4 ay önce okulunu bırakmak zorunda kaldı. Tekrar okula gitmesini istiyorum. Şu anda ayakta bile duramıyor. Okuyup imam olmak istiyor" diye konuştu.

Güçlükle konuşabilen Emre Bilgir de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek, onun elini öpmek istediğini ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23