• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Microsoft'tan 'sinsi' isim değiştirme hamlesi!

Yeniakit Publisher
2015-11-28 19:46:00 -
Microsoft'tan 'sinsi' isim değiştirme hamlesi!

Microsoft, Windows 10'un sizi takip etmeye yönelik işlevlerinde ilginç bir değişiklik yaptı!

Microsoft gizlilik açısından kendisi için daha olumlu bir itibar yaratmak isterse, son yanlış adımlarından bazılarının üstesinden gelmek için çok çalışmak zorunda kalacak. Şirket son olarak Windows 10'daki yerleşik veri çekme ve izleme servisinin ismini gizlice değiştirdi.

Microsoft bu yılın başlarında Windows 10 beta sürümlerinin arka planında çalışan Diagnostics Tracking Service (DiagTrack) adında yeni bir izleme servisi başlatmış, bu daha sonra Windows 8.1 ve Windows 10'un tam sürümünde ortaya çıkmıştı. DiagTrack, kullanıcı, cihaz ve uygulamalar hakkında bilgi toplayarak bu verileri işletim sisteminde bir takım iyileştirmeler yapabilmesi adına Microsoft'a iletiyor.

Şimdi Windows 10'un son büyük güncellemesi ile birlikte bu arka plan servisi ortadan kaybolmuş durumda. Ancak görünen o ki Microsoft, işletim sisteminin kullanıcı tabanı için güven sağlamak yerine isim değiştirme gibi ilginç (veya yorumunuza göre "sinsi") hamleyi seçmiş.

TweakHound'un bildirdiğine göre servisin ismi "Connected User Experiences and Telemetry Service" olarak değiştirilmiş. Şirket bu kez içinde "track" kelimesi geçmeyen daha az korkutucu bir ismi tercih etmiş görünüyor, ancak servis kullanıcı verileri konusunda aynı tutumunu sürdürmeye devam ediyor. Bu da Windows 10'daki gizlilik kavramının Microsoft'un itibarını zedelemeye devam edeceği anlamına geliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23