• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MHP'li muhalifler Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu

Yeniakit Publisher
2016-06-27 18:40:00 - 2016-06-27 18:54:44
MHP'li muhalifler Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu

Muhalif avukatlarından Ergün, "Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu kararı tartışmaya açıktır. Yüksek Seçim Kurulunun önceki kararları ve Siyasi Partiler Kanunu'nun ilgili hükümleri dikkate alındığında bir yetki aşımı söz konusu" dedi. Ergün, "Sayın Genel Başkan Bahçeli samimiyetini gösterip, 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davadan feragat edilmesi talimatını vermelidir" ifadesini kullandı.

MHP'li muhalifler, Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulunun, MHP olağanüstü kurultay süreci ile ilgili mahkeme kararının beklenmesi yönündeki kararına ilişkin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) şikayette bulundu.

Genel başkan adaylarından Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu kararı tartışmaya açıktır. Yüksek Seçim Kurulunun önceki kararları ve Siyasi Partiler Kanununun ilgili hükümleri dikkate alındığında bir yetki aşımı söz konusudur." dedi.

Bugün yaptıkları başvuruyla ilgili yarın bir karar çıkmasını beklediklerini belirten Ergün, "Genel Başkan adayı Sinan Oğan beyin talimatıyla ilçe seçim kurulu kararına karşı Yüksek Seçim Kurulu nezdinde itirazda bulunduk. Yarın gün içerisinde konu ile ilgili olumlu bir kararın çıkmasını bekliyoruz. Olumlu karar çıkarsa zaten sorun yok ancak aksi bir karar çıkması halinde yapılması gereken Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davadan feragat edilmesidir. Böyle bir durumda tedbir kararı da kendiliğinden düşeceğinden 10 Temmuz'da kongre yapılmasına ilişkin ortada bir engel kalmayacaktır." görüşünü dile getirdi.

Ergün, "Sayın Genel Başkan Bahçeli samimiyetini gösterip, 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davadan feragat edilmesi talimatını vermelidir." diye konuştu.

İLÇE SEÇİM KURULU KARARI İPTAL EDİLSİN BAŞVURUSU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

MHP'li üst kurul delegesi ve Çağrı Heyeti üyesi Mehmet Bilgiç, avukatı Tahsin Zapata aracılığıyla YSK'ya başvurdu.

Başvuru dilekçesinde, Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının 2016/73 sayılı kararı ile 10 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak MHP olağanüstü kongresi için parti tüzüğünün mevcut hali göz önünde bulundurularak, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/303 esas sayılı kararı kesinleşinceye kadar seçim yapılamayacağına karar verildiği anımsatıldı. Dilekçede, Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının söz konusu kararının kanuna ve YSK'nın önceki kararlarına aykırılık teşkil ettiği öne sürüldü. Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 21/4 maddesinde, seçim kurullarının listelere ilişkin inceleme yapacağı ve bunları kesin olarak karara bağlayacağı, kesinleşen listeler ile toplantıya ilişkin diğer hususların hakim tarafından onaylanacağı açıkça belirtilmiştir. Bu yetkiler arasında kongrenin iptali veya durdurulmasına dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.

YSK'nın 2004/1059 sayılı kararı ile 2010/950 sayılı kararı ve diğer bir çok kararında, ilçe seçim kurulu başkanının siyasi partilerin kongrelerini durdurma yetki ve görevinin bulunmadığı açıkça belirtilmiştir."

Dilekçede, ayrıca belirtilen hususlar göz önünde bulundurularak YSK'dan, MHP üst kurul delegesi Mehmet Bilgiç'e vekaleten Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının 2016/73 sayılı kararının iptal kararının verilmesi istendi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23