• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MHP'den Kudüs açıklaması

Yeniakit Publisher
2017-12-06 14:31:00 - 2017-12-06 16:26:23
MHP'den Kudüs açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Usta, Kudüs için verilen her yanlış kararın Ortadoğu’da daha çok kana ve gözyaşına sebep olacağını belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Kudüs için verilen her yanlış kararın Ortadoğu’da daha çok kana ve gözyaşına sebep olacağını belirterek, "Kudüs, partimizin ve ülkemizin kırmızı çizgisidir." dedi.

Usta, AA'ya yaptığı açıklamada, Beyaz Sarayın, ABD Başkanı Donald Trump'ın, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ilan edeceğini" açıkladığını anımsattı.

Filistin devletinin bu durumu "İsrail, Müslüman ve Hristiyanlara savaş açtı" olarak değerlendirdiğini aktaran Usta, İsrail'in, kentin doğusunu 1967'de işgal ettiğini, 1980 yılında tamamını başkent olarak duyurduğunu hatırlattı. Ancak bugüne kadar Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan hiçbir devlet olmadığını söyleyen Usta, Trump'un açıklamasının, bu anlamda da bir ilk olma özelliği taşıdığına işaret etti.

Trump'ın, Kudüs meselesini iç siyaset malzemesi olarak kullandığının altını çizen Usta, "Bir kısım iç siyasi sıkıntılarını, Musevi lobisine bu desteği vererek aşmaya çalışıyor. Binlerce kilometre öteden yaptığı bu girişimle Trump, Ortadoğu’da gerginliğin fitilini bir kez daha ateşleyecektir. Kudüs, Ortadoğu'nun namusudur. Kudüs için verilen her yanlış karar Ortadoğu’da daha çok kana ve gözyaşına sebep olacaktır. Kudüs, partimizin ve ülkemizin kırmızı çizgisidir." değerlendirmesini yaptı.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa için atılacak böylesi tehlikeli bir adımın, bölgedeki ve tüm dünyadaki Müslüman halkları tahrik edeceğini vurgulayan Usta, nitekim Fas, Irak, Ürdün, Tunus, Suudi Arabistan gibi ülkelerden konuya ilişkin sert tepkiler ve uyarılar geldiğini anımsattı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23