• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'MHP ile ortak çalışabiliriz'

Yeniakit Publisher
2017-02-18 08:30:00 -
'MHP ile ortak çalışabiliriz'

Başbakan Yıldırım, AB dönem başkanlığını yürüten Malta’dan çağrıda bulundu: “Adalet, medya ve basınla ilgili fasılları AB açsın, ne söyleyeceklerse söylesinler, biz de cevabını verelim. Hariçten gazel okumakla olmaz. Buyursun açsınlar bu fasılları...”

Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Malta'da Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ve Başbakan Joseph Muscat biraraya geldi. İlk görüşme Preca ile San Anton Sarayı'nda yapılırken, ikinci görüşme Muscat ile Castille Sarayı'nda gerçekleşti. Görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuşan Yıldırım, Malta'nın, Türkiye'de büyükelçilik açma kararını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Malta'nın, AB dönem başkanlığını ocak ayından itibaren devraldığını anımsatan Yıldırım, “Malta daima Türkiye'yi AB'ye tam üyeliği konusunda destekleyen bir ülke, bunu takdir ediyoruz. Malta'nın dönem başkanlığı içerisinde de AB-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesi, yeni fasılların açılmasını ümit ediyoruz" dedi.

BİR ADIM ÖNDEYİZ

“Adalet, medya ve basınla ilgili fasılları AB açsın, ne söyleyeceklerse söylesinler, biz de cevabını verelim. Buradan çağrı yapıyorum, hariçten gazel okumakla olmaz. Biz gerçek bir teklif yapıyoruz, buyursun açsınlar bu fasılları" diyen Yıldırım, Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis'in önceki gün Kıbrıs görüşmelerinde krize yol açan tavrını da yorumladı. Yıldırım, müzakere masasını terk eden Rum lidere ilişkin şunları söyledi: “Anastasiadis biraz herhalde sinirlenmiş, kapıyı vurup dışarı çıkmış, 'Kriz oldu' diye haber yayıldı. Daha sonra 'Ben sigara içmeye çıktım. Kriz filan yok' diye geri geldi. Tabii her zaman Türkiye, daha doğrusu Kuzey Kıbrıs Türk tarafı çözümde bir adım önde. Hiçbir zaman çözümü kesintiye uğratacak bir davranış içerisinde olmuyorlar. Buna özen gösteriyorlar."

ZOR OLANI BAŞARMAK

“Çözümün mutlaka sağlanması lazım, çünkü çözümsüzlüğün bedelini Kuzey Kıbrıs Türk tarafı ödüyor, kısıtlamalar yüzünden ödüyor. Rum tarafı maalesef 2004'te tüm uyarılarımıza rağmen adanın tümünü temsil edecek şekilde birliğe tam üye yapıldı. Dolayısıyla o gün çok daha kolay olan çözüm gerçekleşmedi, bugün daha zor olanı başarmakla karşı karşıyayız. Eminim ki burada varılacak çözüm, Ada'da güvenliği sağlayacak, Türkiye'nin etkin garantisini sürekli olarak temin edecek ve her iki tarafın adil, eşit yönetişim hakkını da beraberinde getirecektir."

MHP ile ortak etkinlik

'MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin referandumda AK Parti ile birlikte çalışılabileceği yönünde bir genelgesi bulunduğunun' belirtilmesi üzerine Yıldırım, “MHP ile AK Parti olarak biz bu değişikliği parlamentoya uzlaşarak getirdik. Dolayısıyla bir amaç birliğimiz var. MHP de bu değişikliğin lehinde kampanya yapıyor, biz de aynısını yapıyoruz. O bakımdan söylemlerimizin benzer olması gayet doğal. Gerekirse bazı ortak etkinlikler de yapabiliriz" diye konuştu.
(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23