• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mevlüt Çavuşoğlu'dan çok sert açıklama

Yeniakit Publisher
2016-06-26 20:16:00 - 2016-06-26 22:12:14
Mevlüt Çavuşoğlu'dan çok sert açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Kumluca'daki yangını Lice diye servis eden ihanet şebekeleri ve siyasi uzantıları alçaklıkta sınır tanımıyor” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kumluca'daki yangını Lice diye servis eden ihanet şebekeleri ve siyasi uzantıları alçaklıkta sınır tanımıyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Twitter'da sosyal medya hesabından ihanet şebekelerine sert çıktı. Çavuşoğlu, "Kumluca'daki yangını Lice diye servis eden ihanet şebekeleri ve siyasi uzantıları alçaklıkta sınır tanımıyor" ifadelerini kullandı.




YANGIN BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kumluca ilçesinde devam eden orman yangınıyla ilgili, "Evlerde, seralarda ve bahçelerde hasar var. Şimdi tespitler yapılıyor. Bu tespitler yapıldıktan sonra bunların telafisini inşallah yapacağız. Vatandaşlarımızın zararını tazmin edeceğiz" dedi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangını bölgesine gelen Bakan Çavuşoğlu, yangından zarar gören vatandaşları ziyaret etti.

Çavuşoğlu, ilk olarak Kumluca Devlet Hastanesinde yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen itfaiye ve orman çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu. Daha sonra Erentepe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda evleri ve seraları zarar gören vatandaşlarla görüşen Çavuşoğlu, can kaybının olmamasının, tek teselli kaynağı olduğunu söyledi.

Adrasan bölgesinde de yangın çıktığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Allah'a şükür arkadaşlar kontrol altına aldılar. Çok şükür bu kadar büyük bir yangın oldu ama can kaybı yok. Vatandaşlarımız valiliğimizin, kaymakamlığımızın, belediyelerimizin, jandarmamızın uyarılarını dikkate aldılar ve ev ve iş yerlerini boşalttılar. Evlerde, seralarda ve bahçelerde hasar var. Şimdi tespitler yapılıyor. Bu tespitler yapıldıktan sonra bunların telafisini inşallah yapacağız. Vatandaşlarımızın zararını tazmin edeceğiz." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını ileten Çavuşoğlu, kendilerine yangının durumu hakkında bilgi verdiğini anlattı. Başbakan Yıldırım'ın, "Hiç merak etmesinler. Ne varsa hasar bunları gidereceğiz. Yeter ki cana bir şey olmasın." ifadelerini aktaran Çavuşoğlu, "Başbakanlık müsteşarımız zaten sayın valimizi aradı. Orman Bakanımız aynı şekilde valimizi aradı. Yakından takip ediyoruz. Hızlı bir şekilde arkadaşlarımız hasar tespitine başladılar. Ön tespitler tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Üç sene önce Adrasan bölgesinde çıkan orman yangınını anımsatan Çavuşoğlu, o yangından sonra da kısa sürede vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve zararlarını giderdiklerini vurguladı. Bu yangın sonrasında da aynı şekilde hareket edeceklerini ifade eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bunda da aynı olacak. Hiç merak etmeyin. Yeter ki cana bir şey olmasın. Gölet yerini de gezdik. İnşallah oraya da göletimizi en kısa zamanda yaparız. Bizim ekiplerimiz yangın söndürme konusunda uzman. Bölgede de yine helikopterlerimiz, uçaklarımız var. Büyükşehir Belediyemiz ve Kumluca Belediyemiz hem araç hem de personel takviyesi yaptılar. Özel, vatandaşlara ait makineleri de kiraladık. Bu bakımdan bir sıkıntımız olmadı. Fakat yangın, rüzgardan dolayı değişik yerlere zıpladı." ​"Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizin imkanları var." diyen Çavuşoğlu, her türlü afet için AFAD ve Kızılayı güçlendirdiklerini söyledi. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın neresinde bir afet olsa oraya varanın Türk ekipleri olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "İnsani yardımları götürmede de öyleyiz. Ülkede 3 milyon Suriyeli kardeşimize de bakıyoruz. Ne kadar ihtiyaçları varsa karşılıyoruz. Bunun da mükafatını millet olarak görüyoruz. Sorunlarımızı bir bir aşıyoruz." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, vatandaşlarda bir süre daha sohbet ettikten sonra bölgeden ayrıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23