• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Metiner: Öcalan'ın avukatları dilekçe ulaştırınca...

Yeniakit Publisher
2015-11-26 03:23:00 - 2015-11-26 03:28:58
Metiner: Öcalan'ın avukatları dilekçe ulaştırınca...

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, aHaber'de yayımlanan "Memleket Meselesi" adlı programda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fetullah Gülen hakkında kullandığı ifadelerden dolayı kanala para cezası kesilmesine tepki gösterdi. Metiner, "Öcalan ve Kandil'deki liderler televizyonda böyle eleştirildiğinde size bunların avukatları tarafından dilekçe ulaştırılınca benzer bir karar mı vereceksiniz?" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, aHaber'de yayımlanan "Memleket Meselesi" adlı programda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fetullah Gülen hakkında kullandığı ifadelerden dolayı kanala para cezası kesilmesine tepki gösterdi.

Metiner, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, RTÜK'ün kendisini FETÖ'nün işbirlikçisi konumuna yerleştirdiğini söyledi. Programının sabit konuklarından biri olduğunu belirten Metiner, "FETÖ'nün medyadaki elebaşı Ekrem Dumanlı'yı eleştirmişim. Cumhurbaşkanımıza küstah bir biçimde parmak sallayarak terbiyesiz bir dil kullanan Dumanlı'yı eleştiriyorum. Pensilvanya'daki çakma şeyhe de eleştirilerimi sunuyordum. Fetullah Sabbah'ı, Hasan Sabbah'ın günümüzdeki versiyonunu eleştiriyorum" dedi.

"ÖCALAN'IN AVUKATLARI DİLEKÇE ULAŞTIRINCA..."

Dumanlı'nın "örgüt yöneticisi" sıfatı ile arandığına dikkati çeken Metiner, "Müptezel herif üzerinden Pensilvanya'daki çakma şeyhe eleştiriler getiriyorum. Çakma şeyhin avukatı RTÜK'e şikayette bulunuyor. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı, bir rapor kaleme alıyor. Raporda cezaya gerek olmadığı belirtilmesine rağmen üyeler kanala para cezası veriyor. RTÜK üyelerine sesleniyorum, FETÖ, PKK gibi bir terör örgütü müdür, değil midir? Öcalan ve Kandil'deki liderler televizyonda böyle eleştirildiğinde size bunların avukatları tarafından dilekçe ulaştırılınca benzer bir karar mı vereceksiniz?" diye konuştu.

CHP, MHP VE HDP'Lİ ÜYELERDEN ORTAK KARAR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Metiner, RTÜK'te CHP, MHP ve HDP'li üyelerin aynı yönde karar verdiğini ve "FETÖ'ye arka çıkan bir organizasyona" dönüştüğünü belirterek, FETÖ ile mücadele eden kanallara verilen cezaların RTÜK tarihine vurulan kara lekeler olduğunu ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23