• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meteoroloji'den son dakika uyarısı!

Yeniakit Publisher
2015-02-28 12:28:00 -
Meteoroloji'den son dakika uyarısı!

Meteoroloji kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yağışların Güney Ege kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Yağış anında kuvvetli rüzgar, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Muş, Bitlis, Van, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Güney Ege kıyılarında kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, güneybatı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile sabah ilk saatlerde Sivas, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, Güneydoğu kesimler dışında ülke genelinde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı, Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyı kesimi ile Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yağışların Güney Ege kıyılarında kuvvetli olmasının beklendiği belirtilirken yağış anında kuvvetli rüzgar, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23