• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden uyarı geldi: 20 cm'i bulacak

Yeniakit Publisher
2017-11-21 08:57:00 -
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden uyarı geldi: 20 cm'i bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) düşecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Afyon, Kütahya ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu ile Afyon, Kütahya ve Isparta çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş'ın batısı ile Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) yağmur ve sağanak; Bolu ve Kastamonu ile Kayseri, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli (5-20 santimetre), bin 500 metre üzeri rakıma sahip yerlerde yoğun (20 santimetre üzeri) olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, yurdun doğu kesimlerinde güney ve güneydoğu, kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 kilometre/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ankara: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 5
İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu yakası yağmurlu 8
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 11
Adana: Çok bulutlu, kuzeyinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 18
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 13
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 20
Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23