• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merkel, FETÖ’cülerin mal varlığına bekçilik yaptı!

Yeniakit Publisher
2017-09-03 10:06:00 -
Merkel, FETÖ’cülerin mal varlığına bekçilik yaptı!

FETÖ'cülerin yuvası haline gelen Almanya, örgüte mali açıdan da koruma sağladı. Merkel yönetimi, Ankara'nın 'FETÖ üyelerinin mal varlığının dondurulması' talebini reddetti.

Türkiye’ye karşı kol kanat gerdiği terör örgütlerine 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’yü de ekleyen Almanya, şimdi de teröristlerin elindeki kara paranın bekçiliğine soyundu. Berlin yönetimi, Ankara’nın geçtiğimiz nisan ayında ilettiği "FETÖ üyelerinin mal varlığının dondurulması" talebini reddetti. Alman Spiegel dergisinin haberine göre Ankara’nın bu talebini "resmen" reddeden Berlin, sığınma hakkı vererek koruduğu teröristlerin himmet/haraçla elde ettiği varlıklarını koruyacağını da ilan etmiş oldu. Türkiye, 15 Temmuz sonrası aralarında Almanya’nın da bulunduğu 34 ülkeden FETÖ üyelerinin mal varlıklarını dondurmasını istemişti.

HİÇBİR ADIM YOK

Ankara, nisan ayında Berlin’e 80 kişilik terörist listesi iletmiş, bu kişilerin yakalanıp iade edilmesini, mal varlıklarının da dondurulmasını talep etmişti. Daha önce uluslararası bazı şirketlerin finansal bağlantılarına ilişkin bilgi isteyen Ankara’nın bu talebini de çarpıtarak "Türkiye, Alman firmalarına soruşturma açtı" diye asılsız propaganda yapan Berlin yönetimi, son kararıyla Fetullahçı Terör Örgütü’ne sonuna dek sahip çıkacağını göstermiş oldu. Türkiye’nin iadesini talep ettiği hiçbir teröristi göndermeyen Almanya, bir yandan da Türkiye’de gözaltına alınan ajanlarının serbest bırakılmasını isteyerek diplomatik yüzsüzlüğe imza atıyor.

AJANLAR HAPİSTE

BND ajanı olduğu iddia edilen Alman vatandaşı Deniz Yücel ile Büyükada’da toplantı sırasında gözaltına alınıp tutuklanan "kaos eğitmeni" Peter Steudtner’in serbest bırakılması çağrısı yapan Berlin yönetimi, FETÖ ya da PKK’ya karşı bir tek adım dahi atmıyor. Angela Merkel yönetimindeki Almanya’nın bu tavrına karşı Türkiye ise BND’nin gönderdiği etki ajanlarına göz açtırmıyor. Bu kapsamda önceki gün iki Alman vatandaşı daha FETÖ bağlantısı sebebiyle Antalya Havalimanı’nda gözaltına alındı. K.A. ve S.A.’nın gözaltına alındığı Almanya Dışişleri Bakanlığı’na da bildirildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23