• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meral Akşener imzaları toplamaya başladı işte yeni partinin adı!

Yeniakit Publisher
2016-07-01 09:46:00 -
Meral Akşener imzaları toplamaya başladı işte yeni partinin adı!

MHP Kurultay süresinin zora girmesiyle muhalifler yeni bir yol haritası üzerinde çalışmaya başladı. Akşener ise yeni parti kurma hazırlıklarına başladı.

MHP'den en son haberleri Milliyet gazetesi yazarı Önder Yılmaz bugünkü köşesinden yazdı.

"MHP'li muhalifler geleceklerini planlıyor. 5. parti yolda" başlıklı yazısında Önder Yılmaz, Meral Akşener'in yeni bir kongre için imza toplamaya başladığını yazdı. Öte yandan Akşener yeni parti için de kolları sıvadı. Akşener'in parti için düşündüğü isim ise 'Milliyetçi Demokrat Parti.'

GÖZLER MERAL AKŞENER'E ÇEVRİLDİ

Önder Yılmaz'ın yazısının detayları şöyle:

"MHP'deki olağanüstü kongre sürecinin zora girmesiyle birlikte muhalifler gelecek için nasıl bir yol izleyeceklerinin planlamalarını yapıyor. Bu aşamada gözler, sokaklardaki siyasi rüzgarı arkasına alan Meral Akşener'e çevrildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kulislerde Akşener'in MHP içindeki mücadelesini sonuna kadar sürdüreceği, hatta yeni bir kongre için imza toplamaya başladığı konuşulurken, eş zamanlı olarak 5. parti hazırlıklarına da hız verildiği öğrenildi. Muhalif kanada geçen bazı milletvekillerinin de katılımıyla TBMM'de temsil edilecek yeni partinin adının, "Milliyetçi Demokrat Parti" olabileceği öne sürülüyor.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, YSK ve Çankaya ilçe Seçim Kurulu'nun verdiği kararların ardından MHP'deki kongre süreci askıya alınırken, muhalifler yol haritalarını gözden geçiriyor.

Koray Aydın'ın başka bir partide siyasi mücadele vermesi beklenmiyor. Genel merkezin olası disiplin hamlesiyle kulvar dışında kalmazsa mücadelesini yine MHP içinde sürdü. Genel başkan adaylığı için ismi geçen Sait Gönen, Suat Başaran ve Süleyman Servet Sazak'ın da benzer bir yol izleyeceği ifade ediliyor. 

AKŞENER YARIŞAMAZ

Kulislerde en çok konuşulan ise Meral Akşener'in ne yapacağı. Akşener'in MHP içinde kalarak mücadele etmesi gelinen aşamada oldukça zor gözüküyor. Kongrenin yargı kararlarının zamanlaması hesaplandığında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin işaret ettiği 18 Mart 2018'e kalması halinde Akşener'in aday olması dahi mümkün gözükmüyor.  Olası bir disiplin işlemiyle partiyle ilişkisinin kesilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kongreyi zorlayacak Akşener ise kısa süre içinde olağanüstü kongrenin toplanması için parti içinde kalarak sonuna kadar mücadele etme kararlılığını gösteriyor. Yargı kararlarının en kısa sürede sonuçlanmasını bekleyen Akşener kanadında, yeni bir kongre girişiminin hazırlığı yapıldığı da iddia ediliyor.  Akşener'in kanadında delegelerden olağanüstü kongre toplanması için imza toplanmaya başlandığı öne sürülüyor.

5. PARTİ HAZIRLIĞI

Muhalif kanadın dominant ismi Akşener'in sokakta yakaladığı siyasi rüzgarı da değerlendirmek istediği dile getiriliyor. Ağırlığı MHP kökenli isimlerle merkez sağda yeni bir oluşuma hazırlandığı iddia edilen Akşener'in 5. partiyi son hamle olarak ajandasında tuttuğu vurgulanıyor.
Akşener'in partisinin adı bile kulislerde konuşuluyor. Yeni partinin, "Milliyetçi Demokrat Parti" veya MHP'nin kapatıldığı darbe döneminde kurulmuş bulunan Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) olacağı öne sürülüyor.
TBMM'de temsil Akşener'in muhalif kanatta yer alan MHP'li bazı milletvekillerini de yanına alarak TBMM'de temsil olanağını yakalayacağı vurgulanıyor.

Akşener'in Ak Parti içinden transfer çalışmalarıyla da Meclis'te 20 milletvekiline ulaşarak grup kurmayı düşündüğü de ifade ediliyor. Muhalif konumdaki Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Balıkesir Milletvekili ismail Ok, İsparta Milletvekili Nuri Okutan, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İzmir Milletvekili Oktay Vural'dan hangisinin yeni parti sürecinde dahil olacağı, Ak Parti içinde kimlerin gelebileceği ise kulislerde "isim toto" oynanarak gündeme getiriliyor.

Kulislerde Akşener kanadında yeni parti için tüzük çalışmalarının da sessiz sedasız yürütüldüğü ifade ediliyor.

HABERAL'A GÖREV

Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalif kanada geçtiği için görevinden istifa eden Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz'ın yerine bu göreve Ankara Milletvekili Erkan Haberal'ı atadı, izmir Milletvekili Oktay Vural'dan boşalan MHP Grup Başkanvekilliği'ne ise Razaman Bayramı sonrasında seçim yapılacak. 

Bahçeli'nin bu koltuk için genç ve dinamik bir ismi düşündüğü öğrenildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23