• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Memurların 2015 Yılı Toplu Sözleşmeden Bekledikleri

Yeniakit Publisher
2015-07-12 18:05:10 - 2015-07-12 18:05:07
Memurların 2015 Yılı Toplu Sözleşmeden Bekledikleri

2015 Yılı Memurların Hükümetle yapacakları toplu sözleşme toplantılarında sendikalar büyük rol düşüyor. Peki Memurlar 2015 Yılı Toplu sözleşme toplantılarından neler bekliyor? Bu beklentilerin ne kadarı yanıt bulabilecek? İşte tüm Detay ve ayrıntıları ile Öğretmenlerin ve diğer kamu çalışanlarının 2015 yılı toplu sözleşmeden bekledikleri...

Tüm öğretmen polis ve diğer kamu çalışanlarının gözü kulağı 2015 yılında yeni kurulacak olan hükümet ile yapılacak olan toplu sözleşme toplantısında. Toplu sözleşme görüşmeleri yaklaşırken tüm kamu çalışanları toplu sözleşmeden neler bekliyorlar? Ne gibi kazanımlar elede edecekler? İsteklerinin ne kadarı ortak payda da gerçekleşecek? İşte tüm bu soruların cevaplarını yapılacak olan toplu sözleşme toplantısı sonunda göreceğiz.

Bu sene geçekleşecek olan toplu sözleşmelerde sendikalara büyük görevler düşmekte olası bir koalisyon hükümeti ile yapılacak olan toplu sözleşme toplantısında daha geniş bir tabanı memnun edecek sonuçların alınabileceği bir gerçektir.

İŞTE MEMURLARIN TOPLU SÖZLEŞME TOPLANTISINDAN BEKLEDİKLERİ:

1. Ek dersler vergi matrahından muaf tutulmalı
2. fillen girilen dersler için ibaresi kaldırılarak, idareci,rehberlikçi,formatörlerden de yüksek lisans yapanlara artırımlı ek ders verilmeli,(Yüksek lisansa %5, Doktoraya verilmekte)
3. İdarecilerin yıllık izinlerinde ek dersleri kesilmememi,
4.Dini bayramlarda da ek dersler kesilmemeli,
5. Haftasonu kurslarında birden fazlaidareciye ek ders verilmeli, (yetiştirme kurslarıyla beraber öğrenci sayısı artmakta tek idareci yetmemekte)
6. İdareciler eğitim-öğretim hizmetleri sınıfına alınmalı
7.Meb sınavlarının ücretleri artırılmalı (ÖSYM sınav ücretleriyle eşitlenmeli)
8. Nöbetçi öğretmen ve idarecilere ek ders ücreti verilmelidir.
9. Enflasyon farkı yerine, enflasyon+büyüme oranı farkı uygulamasına geçilmeli
10. Yetiştirme kurslarında olduğu gibi imam hatip ve diğer okullarda verilen mesleki açıköğretim yüz yüze eğitim derslerinin ek dersleri de yüzde yüz artırımlı verilmeli, (İmam hatip ve meslek lisesi öğretmenlerine büyük haksızlık olmakta)
11.Eşi çalışmayanların aile yardımı en az 750 tl ye çıkartılmalı, çocuk yardımıda artırılmalı,(Eşi çalışmayan memurlar büyük maddi sıkıntı yaşamaktadır, üç çocuk için vatandaşı özendiren hükümet çocuk yardımını da artırmalıdır.)
12.Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik uygulaması tekrar hayata geçirilmeli, yüksek lisans yapanlara uzmanlık, doktora yapanlara da başöğretmenlik hakkı verilmelidir( Anayasa mahkemesinin iptalinden sonra sürümcede bırakılan konu, öğretmenlere maddi kayıp oluşturmaktadır.)
13.memurlarında yıllık izinleri işçilerinkinde olduğu gibi tatiller çıkartılarak gün esaslı olmalı, kullanılmayan izinler iki yıl geçse bile düşmemelidir.
14.memur maaş zammı işçi maaş zaminin hiçbir şekilde altında olmamalıdır.
15.öğretmenlerinde ek göstergeleri 3600 e çıkartılmalıdır.
16.Güney Doğu ve diğer mahrumiyet bölgelerinde öğretmen sirkülasyonunu önlemek için çalışanların ek dersleri %50 artırımlı ödenmelidir.
17. Ek ödemeler vergi matrahından çıkartılmalı,
18. Yıllık vergi matrah miktarları artırılmalıdır.(Öbür türlü hükümet %3 veriyor öbür taraftanda vergi dilimine giren memurlardan %5 kesinti yapıyor.)
19. 2005'ten sonra işe girenler için 1 derece verilmeli, disiplin affı çıkartılamlı,
20. Üniversitede kariyer yapmak isteyenlerin önündeki en büyük engel olan dil sınavı kaldırılmalıdır. (Dil barajından dolayı birçok beyinimiz heba olmaktadır. Bunadan dolayı dil sınavı ya kaldırılmalı veya kaldırılmayacaksa da baraj olmaktan çok alımları belli bir yüzdede etkileyecek bir kriter olmalı. Örneğin ALES %50 Mülakat %20 Diploma Dil gibi)
21. Memurlara serbest kılık-kıyafet hakkı verilmeli,
22. TOKİ'yle işbirliği yapılarak memurlar için ucuz konutlar yapılmalı
23. Lojmanda kalmayan memurlara kira desteği verilmeli,
24. 2014 yılında verilmeyen enflasyon farkı geri verilmeli,
25. Akademik personele, savcı-hakim ve subaylara yapılan ek ödemelerin benzeri diğer memurlarada yapılmalı,
26. Görevde yükselmeler sınav ve liyakat esaslı adil bir şekilde olmalı,
27. Öğretmenlerede yıpranma verilmeli
28. Memurlara yemek ve servis yardımı yapılmalı,(Polislerde olduğu gibi öğretmenlerede ücretsiz şehiriçi taşımacılık hakkı verilsin)
29. Ek ödemeler emekliliğe de yansıtılmalı,
30. Çocukları okuyan memurlara eğitim yardımı verilmeli(İlkokul 50 TL, Ortaokul 75, Lise 100, Üniversite 150 TL)
31. Ek dersler 15TL olmalı,
32. Kurban ve Ramazan Bayramlarında 1000'er TL ikramiye verilsin.
33. Toplu sözleşme her sene yapılsın.
34. + zam talebinde bulunulmalı.

KAMUDANHABER

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23