• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Memur-Sen kadro talebini Başbakan Yıldırım'a iletti

Yeniakit Publisher
2016-06-23 18:07:00 -
Memur-Sen kadro talebini Başbakan Yıldırım'a iletti

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve AB-KİK üyesi sivil toplum kuruluşları temsilcileri Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret etti. Görüşmede Yalçın, 4/C'liler başta olmak üzere tüm sözleşmelilere kadro istedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi STK'lar, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret etti. Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmeye Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye-AB KİK Sekreteri Mustafa Bayburtlu katıldı.
 
Ziyarette Memur-Sen'in taleplerini Başbakan Yıldırım'a ileten Yalçın, Toplu Sözleşmede imza altına alınan 4/C'lilere kadro başta olmak birçok konuda hükümetten adım atmasını beklediklerini vurguladı. Görüşmede Yalçın şunları söyledi:  "4/C'liler başta olmak üzere tüm sözleşmeliler kadroya alınmalıdır. Sözleşmeli Öğretmenlik konusunu ise biz bir daha bu defter açılmamak üzere kadroya aldırarak kapattık.Yeniden başa dönmeye karşıyız. Emekliler AB KİK'te temsil edilmiyor. Toplu sözleşmede temsil ediyoruz ve sendikalara üye olma hakları yok. Sendikalara üye olabilsinler. Sorunları etraflıca tüm taraflarla istişare etme mekanizması olan  Ekonomik Sosyal Konsey acilen toplanmalıdır." 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23