• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Memleketi idare etmekten vaziyeti idare etmeyi’ anlıyor

Yeniakit Publisher
2015-03-02 14:15:00 - 2015-03-02 14:20:40
Memleketi idare etmekten vaziyeti idare etmeyi’ anlıyor

Engin Ardıç, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Verin bana dört yıllığına iktidarı, memleket nasıl idare edilirmiş görün” sözlerini fena ti’ye aldı. “Millet Kılıçdaroğlu’na dört yıllığına değil dört aylığına bile zırnık koklatmaz” diyen Ardıç, “Kılıçdaroğlu, memleketi idare etmekten ‘vaziyeti idare etmeyi’ anlıyor” ifadesini kullandı. Ardıç, Paralel Yapı’nın kuklası durumuna giren Kılıçdaroğlu’na “CHP’nin 7. ok’unu Fethullahçılık yap” önerisinde de bulundu.

İŞTE O YAZI:

Kılıçdaroğlu, bırakın çıkmaz ayın son çarşambasında iktidara gelince gerçekleştirmeyi, İstanbul Boğazı’nın altından üç katlı tünel geçirmeyi acaba rüyasında olsun görebilir mi?

(...) Kılıçdaroğlu, “verin bana dört yıllığına iktidarı, memleket nasıl idare edilirmiş görün” diyor, “sonra isterseniz gene ötekileri getirirsiniz...”

İsteyecekleri ve AKP’nin bu sefer yüzde 70’le geleceği kesindir ama kimsenin ona dört yıllığına değil dört aylığına bile zırnık dahi koklatmayacağı da kesindir.

Kılıçdaroğlu, memleketi idare etmekten “vaziyeti idare etmeyi” anlıyor. Tıpkı “fetret devrinin” politikacıları Yılmaz ve Çiller gibi... Tıpkı, Demirel’i hayran hayran seyretmekle yetinen oğul İnönü gibi... Tıpkı o feci koalisyonun mimarları Ecevit ve Bahçeli gibi... Hatta (...) Demirel gibi...
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ağzından bir tek “proje” çıktığını duyan oldu mu? Yılmaz’ın, Çiller’in, Ecevit’in, Bahçeli’nin de olmamıştı. (...) Bunlar kendilerini politikada seven insanlardı. Yalnızca koltuk doldurdular, bir çivi çakmadan, hiçbir iz bırakmadan geçip gittiler. (...) Kılıçdaroğlu onların mirasçısıdır. “Neci” olacağına da artık bir karar vermek zorundadır.

Belediye seçimlerinde eliyle bozkurt işareti yapmaktan utanmamış Kılıçdaroğlu acaba milliyetçi mi olacaktır? (...) Peki, Kılıçdaroğlu’nun ağzından “sosyaldemokrasi” çıktığını duyan oldu mu? Kendi eliyle besleyip büyüttüğü genel sekreteri “gazetelere el koyacağız” diyor, hazret ağzını açıp da “ne biçim konuşuyorsun, kendine gel” dedi mi?

Şimdi yapacağı bir tek şey kalıyor. Çok sevdikleri kurultaylardan birini daha toplasın ve “altı ok” ilkelerini “yedi ok” yapsın:

1. Cumhuriyetçilik. 2. Halkçılık. 3. Milliyetçilik. 4. Laiklik. 5. Devletçilik. 6. İnkılapçılık. 7. Fethullahçılık.

(...) Nasıl olsa bir diyet ödemeyecekler mi canım, şu zamanda kim kimi babasının hayrına destekliyor?

Engin Ardıç/SABAH

Akit Arşiv sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23