• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Melih Gökçek, darbecilerin aklındaki başbakanın ismini verdi

Yeniakit Publisher
2016-08-02 09:47:00 - 2016-08-02 10:28:42
Melih Gökçek, darbecilerin aklındaki başbakanın ismini verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek, ‘’Darbeci hainlerin başbakanı kim olacaktı’’ sorusuna ‘Meral Akşener’’ cevabını verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz'daki darbe girişimini Ankara'da bulunan yabancı gazetecilere görüntüleriyle anlatacak. Darbe gecesi Dikmen'deki bir gecekonduya sığındığını ve operasyonu burada sürdürdüğünü söyleyen Gökçek, MHP'li Merak Akşener'in darbe başbakanı olacağını söyledi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in konuşmasının satırbaşları şöyle:

DARBENİN BAŞBAKANI : BİR DİŞİ, BİR ERKEK

FETÖ'cülerin başbakan adayı Meral Akşenerdi. Ver mahkemeye. Kullandığı slogan 'Yurtta sulh, cihanda sulh'. Bu darbecilerin sloganı da bu. '15'inden sonra çok güzel işler olacak' diyor. Ne bekliyorsun? Bu girişimden haberi olmama ihtimali sıfır. Akşener bu grubun başbakan adayı. Cumhurbaşkanı adayını da söylemeyim.

DARBE GİRİŞİMİNİ NASIL ÖĞRENDİ?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ben belediyeden hep geç çıkarım. Saat 1,2,3,4 hep öyle çıkarım. O gün saat 21.00 sıralarında eve gideceğim tuttu. Giderken jetler üzerimde uçamaya başladı. Sağı solu aradım. Arkadaşlar 'darbe teşebbüsü' dedi. Ben ayrıldıktan sonra 2 tane astsubay beni almaya gelmiş. Ben 30 dakikayla, Cumhurbaşkanımız 30 dakikayla kurtadı. Bunlar Allah'ın lütfu.

O GECE YAŞANANLAR

Ankara'daki harekatı bir taraftan polis, bir taraftan biz yönetiyorduk. Polis 'kamyonları, otobüsleri gönderin tıkayın' diyordu, gönderiyorduk. Tanklar araçları ezip geçiyordu, ancak büyük araçları ezip geçemiyordu. Hiçbir işi şansa bırakmak istemedik. Bir darbe teşebbüsü var. Ne noktada duracak kestirmek mümkün değil. Ankara Büyükşehir Belediyesi personeli dört bir yana dağıldı. İnsanları grup grup grup sevk ediyoruz, bir taraftan araçlarla önünü alıyoruz. Tweet atamıyorduk. Hemen açtılar ben ilk tweetlerimi attım.

"GECEKONDUYA SIĞINDIM"

Evde yakalanmamak için yakında gecekonduya geçtim, orayı karargah edindim. Polisle, valimizle, bakanlarımızla, başbakanımızla, cumhurbaşkanımızla görüştüm. Yerimizi tespit ettiler, bir tane de orada patlattılar. Cep telefonu sinyalinden yerimizi tespit etmişler.

"YABANCI GAZETECİLERLE GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞACAĞIM"

Olayın vahametini ertesi gün görüntülerden gördük. Yarın 25-30 yabancı gazeteciyle basın toplantısı yapacağım. Öyle görüntüler buldum ki, bunu kamuoyuyla paylaşmak mümkün değil. Bunlar medyaya yansıtılmıyor. Ama ben bunu vereceğim, kullanmak için değil. 'FETÖ uşakları ne yaptı, görün diye' vereceğim, sansürlemeden.

GÜLEN'İN CNN'E ÇIKMASI

CNN'in FETÖ'yi televizyona çıkarması demek arkasında CIA'nın olduğunu gösteriyor. Acaba ABD'de ABD parlamentosu, Beyaz Saray veya Elysee Sarayı bombalansa ne yaparlardı? Almanya, Köln'deki mitingte Cumhurbaşkanımızın konuşmasına izin vermiyor. Siz nasıl müttefiğimizsiniz? ABD'li general açıklama yapıyor, 'Müttefiklerimiz içeride' diye. Ne İngiltere'nin, ne ABD'nin politikalarında değişiklik var. Şimdi ABD Genelkurmay Başkanı 'Şiddetli şekilde kınıyorum' diye konuşacak. Bu bir anlam ifade etmeyecek. Sen FETÖ'yü iade etmedikçe anlamı olmayacak. 'Ben senin dostunum ama FETÖ'yi vermiyorum' böyle bir şey olur mu? Sen bizden suçluları isteyince veriyoruz. İkiz Kulelere iki uçak girdi, sen Guantanamo'da işkence yapıyorsun. 'Gözaltındakilerden şüphemiz var, endişemiz var'... Ne endişesi, ne şüphesi?

GÜLEN'İN KAÇMA İHTİMALİ

Kaçması mümkün değil. Biz istiyoruz. Bunların karıştırmayacakları bir ülke yok. Diyelim ki bu işi Türkiye için yaptılar. Türkiye için zaten yaptılar, ama başka yerde niye teşikatlanıyorsun? Almanya'da da teşkilatlanıyorsun. Bir dışişleri bakanı FETÖ okulunda yetişmiş bir adam, ülkesinden beyanat veriyor. Bazı ülkelerde sıkıntı var. Mesela Kırgızistan'da var.

MHP KONGRE ÇALIŞMALARI

Gittiği her ilde yanında o ilin FETÖ'cüleri. Yapılan her toplantılarda ciddi paralar harcandı. Bu paraları Akşener'in vermesi mümkün değil. İşadamları var. İsimleri bugün, yarın çıkar. FETÖ'nün müdahale etmediği siyasi parti yok. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterini düşürenlerin de bunlar olduğu ortaya çıktı. Türkiye'de gizemli ne iş varsa, 10'da 9'u bunlarındır.

ÖLÜM LİSTELERİ

Benimle ilgili olarak Genelkurmay Başdanışmanı olan albayın blok notunu ele geçirdiler, orada da 4 kişinin ismi var. Biri Turgut Arslan Terörle Mücadele Daire Başkanı, biri emniyet müdürü, üçüncü ben, dördüncü Bekir Bozdağ. Bizi alıp Akıncılara alıp götüreceklermiş, sonra da infaz edeceklermiş.

DAVALARIN GERİ ÇEKİLMESİ

Kişisel hakaretten dolayı davaları çekerim. 15 gündür kimseye çatmıyorum. Bu ılıman iklimin devam etmesini kim istemez. Sayın Kılıçdaroğlu'na da, Sayın Bahçeli'ye de telefon ettim, davet ettim. 'Gelirseniz, sizi bizzat ben takdim ederim' dedim. 'Geleceğim' dedi ama hala bekliyoruz.

ANKARA'DA DEMOKRASİ MİTİNGİ

Cumhurbaşkanımızdan talepte bulunduk. Dün akşam endirekt bir cevap geldi. İstanbul'dan sonra bir de Ankara'da yapalım ümidi var. Kesin değil. Cumhuriyet tarihinin en büyük mitingini yapacağız. Ankara'dan İstanbul'a minimum 1000 otobüsü kaldıracağız.

ABB'DE OPERASYON

Biz valiliğe teklif ediyoruz, inceleme yapılıyor. Bugün itibariyle belli bir uzaklaştırmayı yaptık.

"ALDANDIK"

FETÖ'nün böyle bir ihanet şebekesi olduğunu görmedik, gözümüz kapandı. Kendilerini gizlemeyi becermişler. Biz bunu hayır kuruluşu olarak kabul ediyorduk. Aldanmışız. Ama biz hatamızı gördükten sonra döndük. Bu sefer başkaları hata yapmaya başladı. Kılıçdaroğlu'nun da kabul etmesi mükemmel bir olay. Ama FETÖ hala ümit verme çabasında. 3-5 adama suikast yaptırabilir. Türkiye'de suikastlar dönemi açılırsa, arkasında kim varsa ama öyle, ama şöyle, ama böyle sorulur. Beni vurabilirler, öldürebilirler. Onların şu anda tek ümitleri suikast. Cumhurbaşkanı'na, bakanlar, MİT Müsteşarına, polis şeflerine, bizlere suikast. Yaparlarsa o kan yerde kalmaz. Bunun cevabını millet verir.

ALINAN ÖNLEMLER

Kapatılan alanları park olarak düşünüyoruz. Akıncılar'daki havaalanı, bunu sivil havaalanı yapmak mümkün olabilir. Benim bilemediğim, onların bildiği durumlar olabilir. Bana bırakırlarsa anında park yaparım.

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNE YARDIM

Belediye Meclis toplantımızda, hem şehit yakınlarına, hem gazilere elimizden gelen yardımı yapacağız. İşsiz gençleri FETÖ'cüler yerine alacağız. Devletin de planları var. Bize yük kalırsa, şehit ailelerine konut da vermek istiyoruz.

TOPLU TAŞIMA

Pazar günü akşama kadar ücretsiz. 8 Ağustos Pazartesi sabah 07.00'den itibaren ücretli.

ÜÇ HARFLİLER

Birileri aklınca dalga konusu yaptı. Parapsikoloji diye bir şey var. Bu bilim dalı ve gerçek. Bu adam bunu kullanıyor ama en önemlisi CIA da bunları kullanıyor. Tesirinde kalıp kalmamak tamamen kendi elinizde. Bizim dinimizde bunlardan kurtulmak için bir yığın dua var. En önemlisi beyin yıkamaktır. Alır evlerine, ne yapacaksınız, ne yapmayacaksınız size telkin eder. Tek bir şeye bağlamak mümkün değil.

ANKARA'NIN KORUMASI

Ankara'nın zararı 4 milyon lira civarında. Yıkılan, yakılan yerleri düzenledik. Geneli toparladık. Ankara'ya genel koruma kalkanı yapılıyor. Yapılması da lazım. Onun için çok ciddi bir savunma sisteminin güvenilir kişilerin elinde olması şartıyla gerekli. Çok kısa süre içerisinde bitecek. Bir uçak elini kolunu sallayarak Külliye'den, TBMM'den geçemez.

FETÖ'NÜN SİYASİ KANADI

Her siyasi partide vardılar, bundan sonra temizlenirler. BBP'yi teslim almışlardı. MHP'de Meral Akşener grubu tamamen teslim almışlardı, CHP'de Sayın Kılıçdaroğlu'na kadar nüfuz etmişlerdi, bizim partimizin içinde tamamen vardı, kurtulmaya çalışıyoruz. Şimdi herkes kurtulmaya çalışıyor. Bunlar yine çabalamak ister. FETÖ olayı Türkiye'de bitmiştir."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23