• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mekke'den Suriye'ye gelip şehit olmuştu

Yeniakit Publisher
2017-09-22 16:49:00 -
Mekke'den Suriye'ye gelip şehit olmuştu

Cuma namazı çıkışında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Suraka el Mekki kendi hikayesini böyle anlatmıştı.

İdlib'i büyük oranda kontrol eden muhalif grup Tahriru'ş Şam Heyeti'nin şer'i sorumlularından Suraka el Mekki, geçtiğimiz hafta Cuma namazı çıkışında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Suikast sonucu yaşamını yitiren ilim adamı, konuk olduğu "Face the Truth" programında gazeteci Bilal Abdulkerim'in sorularını yanıtlamış ve kendi hikayesini anlatmıştı. 

MEKKE'DEN SURİYE'YE GELDİ 

Tahriru'ş Şam liderlerinden Suraka el Mekki, katıldığı programda Suriye'ye gelmeden önceki hayatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye'ye gelmeden önce Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde yaşadığını belirten Suraka el Mekki, evli ve bir çocuk babası olduğunu ifade etti. İlmi çalışmalarının yanısıra ticaret yaparak yaşamını sürdüğünü bildiren ilim adamı, "Yüksek Lisans programını tamamladıktan sonra Doktora yapmayı planlıyordum ancak bu sırada vacibi yerine getirmek ve Allah'ın çağrısına icabet etmek için bu isteklerimi geride bıraktım, Suriye'ye geldim" dedi.

FETVA ALDI 

Suriye'de halk hareketinin başlangıcından itibaren gelişmeleri takip ettiğini bildiren Suudi ilim adamı, Arap ülkelerinin kayıtsızlığını görünce birşey yapması gerektiğine inandığını söylüyor. Konuyla ilgili görüşünü almak için başvurduğu Şeyh Süleyman Ulvan'ın fetvası Suraka el Mekki'nin Suriye'ye gelişinde en belirleyici etken olduğunu dile getiririyor.

"Şeyh Süleyman Ulvan'a giderek 'Bir ilim talebesi ve davetçi olarak benim görevim nedir?' diye sordum. O da bana 'Suriye'ye giderek bir davetçi, yönlendirici ve öğretmen olarak cihat etmelisin' dedi." 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

MAL VARLIĞININ TAMAMINI SATTI 

6 ay boyunca Suriye'ye gelmek için hazırlık yaptığını belirten Suraka el Mekki, bu süre içerisinde bütün ticari mallarını sattığını söyledi. Hazırlıklarını tamamladıktan sonra Suriye'ye doğru yola çıkan Suudi davetçi ülkesinden ayrılmadan önce tüm ailesini biraraya getirdiğini anlattı.

CUMA NAMAZI ÇIKIŞI ŞEHİT ETTİLER 

Tahriru'ş Şam Heyeti'nin şer'i liderlerinden Suraka el Mekki, Suriye'de imamlık yaptığı Sad bin Ebu Vakkas camisinde Cuma namazı çıkışında suikaste uğramıştı.

Suudi ilim adamı kimliği bilinmeyen iki kişinin üzerine ateş açması sonucu hayatını kaybetti.

mepanews 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23