• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmetçik için 90 bin camide dua okundu

Yeniakit Publisher
2018-01-22 03:58:48 - 2018-01-22 03:58:48
Mehmetçik için 90 bin camide dua okundu

Afrin'e yönelik gerçekleştirilen "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için ülke genelinde tüm camilerde sabah namazında eller semaya açıldı. 90 bin camide Mehmetçik için 'Zafer Duası' okundu. Camiler sabah namazında doldu taştı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için ülke genelindeki 90 bin camide kılınan sabah namazında Mehmetçik'e dua edildi. Sınır ötesi harekatın zaferle sonuçlanması için İstanbul'daki camilerde sabah namazında Fetih Suresi okundu. Cemaat, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından cami imamlarının rehberliğinde ellerini semaya açarak dua etti. Zeytinburnu'ndaki Seyyid Nizam Camii'nde sabah namazında saf tutan ve Türk askerine dua eden vatandaşlar, harekatın sadece terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için değil, aynı zamanda bölge halkını bu örgütlerin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatıldığını ifade etti.

FETİH SURESİ OKUNDU

Bursa, Eskişehir, Kütahya, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Bilecik'teki camiler başta olmak üzere yurdun dört bir yanına sabah namazı sonrası Zeytin Dalı Harekatının zaferle sonuçlanması için Fetih Suresi okundu. Bursa'daki camilerde de, sabah namazının ardından Fetih Suresi okundu, operasyonların başarılı geçmesi için dua edildi. Sabah namazı için Ulu Cami'ye gelen binlerce vatandaş, harekatın zaferle sonuçlanması için edilen dualara iştirak etti. İl Müftüsü İzani Turan, okunan surenin ardından kısa bir vaaz verdi ve operasyonların başarılı geçmesi için dua etti.

SİYASİLER BİR ARAYA GELDİ

Ulu Cami'deki duaya, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve eski bakanlardan işadamı Cavit Çağlar da katıldı. İzmit'te ise Başbakan Yardımcısı Işık ile AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu'nun da aralarında olduğu cemaat, Afrin'deki operasyonun başarı ile sonuçlanması için dua etti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DA DUADAYDI

Ankara'daki Hacı Bayram Camii'nde, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla Mehmetçik'e dua edildi. Erbaş, bu kapsamda Hacı Bayram Camii'nde sabah namazı öncesinde Fetih Suresi'ni okudu. Daha sonra vaaz kürsüsüne çıkan Erbaş, cemaatle dua etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, Zeytin Dalı Harekatının başlamasının ardından ülke genelindeki din görevlilerine bir mesaj göndererek, tüm camilerde yatsı ve sabah namazlarında Fetih Suresi'nin okunması ve dualar edilmesi talimatını vermişti.

Trakya duaya durdu

Selimiye Camisi başta olmak üzere Trakya’daki camilerde sabah namazı sonrası Fetih Suresi okunup dualar edildi. Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, duanın ardından yaptığı konuşmada, Fetih Suresinin faziletlerini anlatarak "Allah'ım ordumuzu muzaffer eyle, zalimlere fırsat verme" dedi. Daha sonra cemaat, Afrin'deki operasyonun başarı ile sonuçlanması için Üzüm ile ellerini semaya açarak dualar etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23