• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Ufuk’un kaleminden Akıllı Tercih 2015

Yeniakit Publisher
2015-06-29 07:30:00 -
Mehmet Ufuk’un kaleminden Akıllı Tercih 2015

Dizi Yazı -5-

Üniversiteler tercih günlerine hazır

Geçen yıl tercih döneminin bir hafta öne çekilmesinden ders alan üniversiteler bu yılki tanıtım programlarına ÖSYM’nin sınavların hemen ardından yaptığı açıklamaya göre son şeklini verdi. Sınav sonuçları bu hafta başında açıklanacak. TEOG sonuçlarının hemen ardından açıklanması bekleniyor. Bu yılki tercih fuarları 3 Temmuz’da başlayacak. Bu arada tanıtım günlerinin hafta içinde başlatan üniversiteler de oldu.

Son hazırlıklar yapılıyor

2015 üniversitelere yerleştirme 6- 14 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Tanıtım günlerinde şehir dışından gelecek adaylara yurtlarını açan da var, ücretsiz servis sağlayan da. Bu yıl özellikle vakıf üniversiteleri arasındaki aday kapma yarışının tanıtım günlerinde zirve yapması bekleniyor. Nitekim 2014 yılında kan kaybı yaşayan birçok vakıf üniversitesi eskisi kadar yeni bölüm ve program açmadan var olanların kontenjanlarını doldurmaya odaklandı. Bu yıl boyunca gerçekleştireceği tanıtım, etkinlik ve halkla ilişkiler çalışmaları için 300 bin ile 3.5 milyon arasında bütçe ayıran üniversiteler radyo, televizyon, gazete, sosyal medya, internet portalları, fuarlara katılım ve açık hava ilanları ile aday çekme yarışında olacak.

Adaylar baştacı
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Genel olarak incelediğimizde üniversitelerin büyük bir kısmında her gün farklı bir bölümün belli saat aralıklarında aday öğrencilere sunumlar yapacağını söyleyebiliriz. Akademisyenlerin de görevli olacağı bugünlerde adaylara akademik ve sosyal yaşam konularında genel bilgiler verilecek. Adayların soruları cevaplandırılacak. Arzu ettiği halde gidemeyen adaylara da sosyal medya üzerinden bilgi akışı sağlanacak.

Yapılacak tanıtım etkinliklerinde adayların üniversitenin tüm bölümleri ve sosyal imkânları hakkında merak ettiklerini kitapçıklar halinde hazırlayan üniversite yönetimleri, özellikle ‘neden bizim üniversite tercih edilmeli?’ sorusuna cevap verecek.

Farklı noktalarda yerleşkeleri olan üniversiteler ise adayların ulaşımlarına yardımcı olacak. Kampuslara gitmek isteyen adaylar için ücretsiz servis imkânları sağlanacak. Bu konuda web sayfalarından duyurular yayınlanmaya başlandı.

Öte yandan burs, beslenme, barınma, spor, sağlık ve sosyal imkânlar, Fakültelerin sınıf ve laboratuvarlarını öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları gibi pek çok konuda bilgilendirme yapacak olan akademisyenler bu hafta rektörlerin himayesinde gerçekleştirdikleri ön toplantılarla yol haritalarını belirlediler.

Sosyal medyasız olmaz

Üniversiteler bu yılki tanıtım bütçelerinin büyük bir kısmını internet ve sosyal medyaya ayırdı. Hemen hemen tüm vakıf üniversitelerinde sosyal medya kanalları öne çıkacak. Adayların tüm sorularına cevap verecek ekipler hazırlıklarını tamamladı ve yoğunluğun yaşanmaya başlayacağı 6 Temmuz gününü bekliyor. Bazı üniversitelerde ise şehir dışından gelen öğrenciler, aileleriyle birlikte kampus içindeki yurtlarda ücretsiz kalabilecekler. Nitekim Yeditepe Üniversitesi bu hizmeti geleneksel hale getirmişti. Yarış halindeki üniversitelerin yerleşkelerde gerçekleşen tanıtım günlerinde her fakülte ve meslek yüksekokulunun akademik kadroları üniversite adaylarına kariyer planlama ve doğru meslek seçimi konusunda yol gösterecek.

Tercih Fuarları 3 Temmuz'da

Bu yılki Üniversite Tercih Fuarı, 03-04-05 Temmuz 2015 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde ve 08-09 Temmuz 2015 tarihlerinde Ankara Congresium'da gerçekleştirilecek. Türkiye genelindeki vakıf ve devlet üniversitelerini ile meslek yüksekokulları ve yurtdışından uluslararası üne sahip üniversiteleri bir araya getirerek tercih dönemi gibi kritik bir zamanda, üniversite adaylarına tek çatı altında birçok üniversiteye ulaşma imkanı sunacak. Adayların tüm üniversitelerle yüz yüze görüşebileceği fuarlarda Üniversite Rektörleri ile tanışma toplantıları, Uzman Akademisyenlerle soru/cevap görüşmeleri, Doğru Tercih, Tercihin Altın Kuralları, Meslek Seçimi, Kariyer Planlama Seminerleri gerçekleştirilecek. Ayrıca fuarlarda oluşturulacak tercih danışma masalarında üniversite adayları eğitim uzmanları tarafından tercih danışma hizmeti alabilecekler.

Eket Fuarcılık tarafından organize edilen fuara bu yıl 120'nin üzerinde üniversitenin katılması bekleniyor. Vakıf Üniversiteler Birliği, İstanbul ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlükleri, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin desteği ile gerçekleşecek Üniversite Tercih Fuarları'nın davetiyeleri fuaye girişinden veya http://www.unitercih.com web sitesinden online olarak temin edilebilecek. 10:00 - 18:00 saatleri arasında ziyarete açık olan Üniversite Tercih Fuarları'nda tüm etkinlikler ücretsiz olacak.

Üsküdar Üniversitesi erken başladı

Sağlık branşlarında ve özellikle de davranış bilimleri alanında en donanımlı üniversitelerden birisi olan Üsküdar Üniversitesiyle ilgili bilgi almak isteyen adaylar üniversitenin tüm birimlerini gezerek, tercih etmeyi düşündüğü bölümün hocalarından bilgi alıyor. Rehber hocalar eşliğinde tercihlerinde rehberlik hizmeti veriliyor. Üniversitenin Üsküdar’da bulunan yerleşkelerine giden aday öğrenciler Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile de görüşme şansını elde ediyor. Aday öğrenciler doğru tercih için Üsküdar Üniversitesi’nin sunduğu tercih robotu hizmetiyle de aldıkları tercih listelerini alanında uzman tercih danışmanlarıyla değerlendirerek tercihlerine yön verebilecekler.

İstanbul Yeni Yüzyıl adaylara hazır

Bu yılki kontenjan ve eğitim ücreti skalasını web sayfasından duyuran Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin tanıtım günleri 25 Haziran’da Topkapı yerleşkesinde başladı. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Gündüz, bu yıl tercih yapacak adayların akademik, fiziki ve sosyal imkânlar kadar burs avantajlarıyla da şanslı bir dönem geçirecekleri mesajını verdi. Tıptan hukuka, sağlık bilimlerinden mühendisliğe geniş bir yelpazede öğrenci kabul edecek olan üniversitenin bazı bölümlerinden ilk mezun olanların istihdam sorunu yaşamadıklarını vurgulayan Prof. Dr. Gündüz, tüm adayları tercih günleri öncesinde yerleşkelerine davet ediyor.

 


Mehmet UFUK - egitimrehberi / 29 Haziran 2015

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23