• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Şimşek'in makamından Sözcü'ye şiddetle kınama!

Yeniakit Publisher
2016-05-30 10:14:00 - 2016-05-30 10:34:09
Mehmet Şimşek'in makamından Sözcü'ye şiddetle kınama!

Başbakan Yardımcısı Şimşek'in makamından Şimşek'in Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerine tavsiyeleri ile ilgili yapılan habere tepki geldi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in makamından yapılan açıklamada, "Konuşmanın tamamını göz ardı ederek, cımbızlama yöntemiyle konuyu asıl hedef kitleden çıkartarak, hiçbir ilgisi olmadığı halde çarpıtarak ve başka anlam yükleyerek hedefi, alakasız ve ahlaksız bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızmış gibi gösterme çabalarını şiddetle kınıyoruz. Bu tarz haberciliği alışkanlık haline getiren, belli cümlelerle odaklanma gayreti ile masa başı yorumlarıyla çarpıtma örneğine bir yenisini daha ekleyen Sözcü Gazetesi'ni doğru ve etik haberciliğe davet ediyoruz" denildi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerine "iş hayatına" yönelik tavsiyelerinin Sözcü Gazetesi tarafından çarpıtıldığı belirtilerek, "Konuşmanın tamamını göz ardı ederek, cımbızlama yöntemi ile konuyu asıl hedef kitleden çıkartarak, hiçbir ilgisi olmadığı halde çarpıtarak ve başka anlam yükleyerek hedefi, alakasız ve ahlaksız bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızmış gibi gösterme çabalarını şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Şimşek'in makamından yapılan açıklamada, Başbakan Yardımcısı Şimşek'in 28 Mayıs Cumartesi günü Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet törenine katıldığı ve burada öğrencilere mezuniyet sonrasında atılacakları iş hayatlarına yönelik önemli tavsiyelerde bulunduğu belirtildi.

Sözcü Gazetesi'nin "konuşmayı daha önce de ustalıkla yaptığı gibi bağlamından çıkartarak, cımbızlama yolu ile zorlama ve tamamen hayal ürünü bir yorumla kamuoyunu yanıltma çabasına girdiği" ifade edilen açıklamada, bütünü dikkate alındığında konuşmanın tek hedefinin, yeni iş hayatına atılacak mezun olan öğrenciler olduğu vurgulandı.

Şimşek'in öğrencilere iş konusunda kendi hayatından da örneklerle tavsiyeler verdiğine işaret edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Ana mesajında öğrencilerin iş hayatları süresince hata yapmaktan korkmamalarını, başarısızlıklar karşısında pes etmemeleri gerektiğini vurgulayan Başbakan Yardımcımız Şimşek, her durumda öğrencilere bahane üretmeyerek, başkalarını suçlamayarak, başarısızlıklar karşısında komplo teorilerine sığınmadan hatalarını kabul etmelerini, bunun kendilerini güçlendireceğini ifade etmiştir. Başbakan Yardımcımızın yaptığı konuşmanın tamamını göz ardı ederek, cımbızlama yöntemi ile konuyu asıl hedef kitleden çıkartarak, hiçbir ilgisi olmadığı halde çarpıtarak ve başka anlam yükleyerek hedefi, alakasız ve ahlaksız bir şekilde sayın Cumhurbaşkanımızmış gibi gösterme çabalarını da şiddetle kınıyoruz.

Bu çerçevede bu tarz haberciliği alışkanlık haline getiren belli cümlelerle odaklanma gayreti ile ve yine kendi masa başı yorumlarıyla çarpıtma örneğine bir yenisini daha ekleyen Sözcü Gazetesi'ni doğru ve etik haberciliğe davet ediyoruz. Bu gazete hakkında hayal ürünü bu habere ilişkin her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23