• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Metiner: O savcının parmaklarını kırmasını biliriz

Yeniakit Publisher
2014-07-23 14:52:00 - 2014-07-23 14:52:48
Mehmet Metiner: O savcının parmaklarını kırmasını biliriz

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner katıldığı bir TV programında "Herkes bilsin ki, özellikle Başbakanımıza parmakla tehdit sallayan o savcı bilsin ki hukuk içerisinde onun parmaklarını kırmasını biliriz." dedi.

A Haber'de Duygu Leloğlu'nun sunduğu Gece Ajansı programına katılan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner Emniyet'te paralel operasyona dair önemli açıklamalarda bulundu. Metiner 'Sadece Emniyet ayağının soruşturmaya dahil edilmesi bir başlangıçtır. Bu süreçte yasa dışı dinlemelere izin veren 'Paralel Yargı' mensuplarının da soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğine inanıyorum.' dedi. 

YARGI, 'PARALEL'İN EN ETKİLİ OLDUĞU ORGAN 

'Paralel Yapı'nın unsurlarını tasfiye etmeye başladık ve devam ediyoruz. Fakat yargı, özellikle de idari yargı, bu unsurlara arka çıktığı için, görevden aldıklarımızı bir hafta içinde tekrar göreve başlatabiliyorlar. Calib-i dikkat bir husus, Milli Güvenlik Kurulu 'Paralel Yapı'yı, Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü ve ulusal güvenliğini tehdit eden bir örgüt olarak kabul ediyor. Belirlenen örgüt mensupları devlet koridorlarından ve görevlerinden tasfiye edildiğinde de bir hafta içerisinde idari mahkemeler bunları tekrar görevlerine iade ediyor. Dolayısıyla, yargıdan çok büyük bir direnç söz konusu çünkü 'Paralel Yapı'nın en ağırlıklı ve etkili olduğu organ yargı organı. Emniyet ayağıyla başlayan bu soruşturma sürecinin, yargı ayağını da mutlaka kapsaması gerektiğine inanıyorum. Çünkü Emniyet bu operasyonları yargısal işlem neticesinde yaptı. Bu yasa dışı dinlemeler hakim ve yargı kararıyla yapıldı. Sadece Emniyet ayağının soruşturmaya dahil edilmesi bir başlangıçtır. Bu süreçte yasa dışı dinlemelere izin veren 'Paralel Yargı' mensuplarının da soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğine inanıyorum.

Anayasa Mahkemesi yapmış olduğumuz idari düzenlemeleri iptal ederek tekrar HSYK'daki 'Paralel Yapı'nın hegemonyasının sürdürülmesine kapı araladı. 'Paralel Yapı'yla mücadelede HSKY ile ilgili yapmış olduğumuz düzenlemeler nirengi bir öneme sahipti. Anayasa Mahkemesi'nin bunu iptal etmesiyle birlikte ne yazık ki tekrar böyle bir zafiyet oluştu. 

'DÖNEMİN BAŞBAKANI' DİYE FEZLEKE ÇIKARACAK KADAR DENSİZLER
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şimdi şov yapılıyorlar çünkü hala çok güçlü olduklarına inanıyorlar. Hatta burada koşuşan bizlerin de ve Reşat Petek'lerin de gün gelip ellerinin kelepçeleneceğine de inanıyorlar. Bunun gelip geçici olduğunu ve tekrar bu iktidar kavgasında kendilerinin galip çıkacağına inanıyorlar. Çünkü o kadar çok pervasız ve densizler ki Başbakanımızdan dönemin Başbakanı diye fezleke hazırlayacak kadar densizler. Dönemin Başbakanı diye fezlekeler hazırlayan bu 'Paralel Yapı'nın unsurlarından hesap sorulmayacak mı? Siz dönemin Başbakanı diye önceden fezlekeler hazırlıyorsunuz. Bunun nasıl bir kumpas olduğu belli değil mi? Casusluk faaliyetleri, yasa dışı dinlemeler bir yanda, hükümeti devirmeye yönelik kompas planlar, sahte delil üretmek, montaj ve tapeler üretmek. Bunların hesabı sorulmasın mı? 

17 – 25 Aralık süreci başladığında, yargıdır neden müdahale ediyorsunuz, yargısal işlem devam etsin dediler. Bugün İstanbul Başsavcılığı marifetiyle başlatılan bir soruşturma var. Neden yargısal işlemden rahatsızlık duymaya başladılar, neden 'Paralel Yapı'ya yönelik bir soruşturma başladığında CHP ve MHP de dahil olmak üzere bugün Pensilvanya ile birlikte hareket eden güç odakları rahatsızlık duymaya başladı? Hani herkes yargının kararlarına saygılı olacaktı? Şimdi buradaki çelişkiyi hepimizin görmesi gerekiyor. 

CHP VE MHP PARALEL YAPI İLE İTTİFAK YAPIYOR

Cumhuriyet Halk Partililerin Ergenekon ve Balyoz süreçleri boyunca söyledikleri iddia bu yargı AK Parti'nin arka bahçesidir dediler. Ama şimdi bu yargının baş müdafisi Pensilvanya ile ittifak halinde olan CHP ve MHP olmaya başladı. Hani bu yargı AK Pati'nin arka bahçesiydi. Bu durum şu anlama geliyor; siyasal partilerimiz, bugüne kadar hep yalan söylediler. Türk toplumuna yalan söylediler. AK Parti'nin arka bahçesi olmadığı halde, yargıyı böyle göstererek, AK Parti'yi köşeye sıkıştırmaya çalıştılar, bir algı operasyonu yaptılar. Bugün de bu yargının arkasına sığınarak 'Paralel Yapı'nın olmadığını söylüyorlar ve 'Paralel Yapı'nın tasfiye sürecine direnç gösteriyorlar.

Hala görevde olan bir savcı, Başbakanımıza parmakla tehdit sallayacak cüreti gösterebiliyor. Bu çok tehlikeli bir süreç, hala görevde olmasına rağmen atmış olduğu tweetlerle, densizliğini ve cüretkarlığını bu kadar pervasızca ortaya koyan bir insandan hesap sorulamıyor. Herkes bilsin ki, özellikle Başbakanımıza parmakla tehdit sallayan o savcı bilsin ki hukuk içerisinde onun parmaklarını kırmasını biliriz. Hiç kimsenin Başbakanımıza parmak sallamasına izin vermeyiz. Siyaseten ve hukuken yapılması gereken neyse yaparız. Ağzının payını vermesini de biliriz. Haddini ve yerini bilecek. 

DAR AĞACINA GİDECEĞİMİZİ BİLSEK BİLE …

Hala tehdit politikaları sürdürüyorlar. Önümüzde yapılacak HSYK seçimlerine kadar pompaladıkları şey şu: 'Merak etmeyiniz, tekrar çoğunlukla geleceğiz, HSYK'daki hakimiyetimizi sürdüreceğiz' Dolayısıyla yargı mensupları üzerinde böyle bir tehdit ve korku imparatorluğu yaratmaya çalışıyorlar. O 'Paralel Savcı'ya ve 'Paralel Yapı'nın mensuplarına buradan sesleniyoruz. Asla sizden korkmuyoruz. Dar ağacına gideceğimizi bilsek bile sizden korkan sizin gibi namert olsun diyoruz. Elinizden ne geliyorsa ardına koymayınız. Hükümeti al aşağı etmeye çalıştığınız her bir cürümden dolayı hukuk içerisinde sizden hesap sorulacaktır. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23