• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Ali Ilıcak'tan annesine 'teslim ol' çağrısı

Yeniakit Publisher
2016-07-25 17:41:00 - 2016-07-25 18:38:58
Mehmet Ali Ilıcak'tan annesine 'teslim ol' çağrısı

Darbe soruşturması çerçevesinde hakkında gözaltı kararı verilen ancak şu ana kadar bulunamayan Nazlı Ilıcak'a oğlu Mehmet Ali Ilıcak çağrı yaptı: "“Sana yakışan bu duruş değil, gel ve derhal ifadeni ver.”

FETÖ darbesi soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen ancak tatil yaptığı Bodrum'da bulunamayan Nazlı Ilıcak'a oğlu çağrı yaptı.

Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuşan Mehmet Ali Ilıcak, “Sana yakışan bu duruş değil, gel ve derhal ifadeni ver” diye seslendi.

Annesiyle henüz konuşamadığını belirten Ilıcak, "Ben bir evladım, o da benim annem. Böyle bir süreçte ne söylenebilir ki? Annemin nerede olduğunu bilmiyorum, olay nedir, kendisi nerede ne yapıyor en ufak bir fikrim yok. Endişeleniyorum ben de. Zor bir durum" diye konuştu.

"Bunu bekliyor muydunuz?" sorusuna ise Ilıcak şu yanıtı verdi:

"Elbette. Her zaman bu konuda ben zaten şeffaf oldum. Duygularımı da çok kez ifade ettim. Onunla hep farklı yerlerde durduk, görüş ayrılığına düştük. En son twitterdan da yazmıştım kendisine, darbe girişiminin hemen ardından. Sonuçta bu bir süreç ve yaşanacak. İfadesi alınacak ve gelip vermesi lazım. Ben buradan sesleniyorum “gel; aslanlar gibi ifadeni ver.” De ki; ben bunlara destek vermedim. Bu kaçmayla olmaz, kaçtığına da ihtimal veremiyorum. Benim tanıdığım Nazlı Ilıcak, cesurdur ve kaçmaz."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

15 Temmuz gecesi annesiyle görüştüğünü ve ona "Bak bu adamlar bu işi bu noktaya getirmişler, Türkiye’de kan dökülüyor. Darbe yaptılar, bu senin için bir fırsat çık konuş ve bu adamları da, darbeyi de lanetle" dediğini aktaran Ilıcak, şunları söyledi:

"Annem o gece hakikaten attığı tweetlerle darbeye karşı bir duruş sergiledi, tepkisini dile getirdi. Ama tabii ondan beklediğim ölçüde bir tutum olmadı. Keşke bayrağı eline alsaydı mitinglere çıksaydı, keşke tankların önüne dursaydı. Belki çok daha farklı olurdu. 15 Temmuz'dan sonra kırılma noktası var neticede bunlar ülkenin bekasına saldırmış. Keşke annem hemen gelip ifade verse.."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23