• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MEB'den görme engelli öğrenciler için yeni sistem!

Yeniakit Publisher
2016-02-03 14:20:00 - 2016-02-03 14:23:04
MEB'den görme engelli öğrenciler için yeni sistem!

Milli Eğitim Bakanlığı, görme engelli öğrenci, veli ve öğretmenlerin e- Okul'a girişini kolaylaştırmak için yeni bir sistem geliştirdi.

Engelli öğrenciler ve velileri, e-Okul'a giriş yaparken kendilerini tanıyan sistem aracılığıyla diğer kullanıcılardan farklı sorularla karşılaşacak ve sisteme daha kolay giriş yapacak.

MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bilal Tırnakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın e-Okul ve veli bilgilendirme sistemlerinden kullanıcıların not, devamsızlık, ders programı, sınav tarihleri ve ortalamalar gibi bilgilere ulaştığını anımsattı. 

"Engellilere fotoğraf sorulmuyor"

Sisteme girişte öğrenci, veli ve öğretmenlere kişisel bilgilerin sorulduğunu ifade eden Tırnakçı, e-Okul'a girişte kullanıcıların karşısına 5 fotoğrafın geldiğini ve burada doğru olanı seçmesini istediklerini anlattı. Doğru fotoğrafı seçemeyen kişinin, sisteme giriş yapamadığını kaydeden Tırnakçı, bu nedenle görme engeli olan öğrenci, veli ve öğretmenleri de kapsayan bir sistem geliştirdiklerini söyledi.

Tırnakçı, sözlerini şöyle sürdürdü:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Bu hususta görme engelli öğrencilerimizle ilgili bir erişim sorunumuz vardı. O öğrencilerimiz, fotoğrafın sorulduğu bariyeri aşamıyorlardı ve sistemlerimize rahat erişemiyorlardı. Biz engelli vatandaşlarımız ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya gelerek bu problemi çözdük. Onların daha rahat erişimini sağlayacak tedbirler geliştirdik.

Sistemlerimize görme engelli bir öğrencimiz girdiği zaman, belli bilgilerini girdiğinde sistem onu tanıyor. Ona diğer öğrencilerimizden farklı bir ekran açıyor ve onun daha rahat sisteme girişini sağlayacak sorular sorarak sisteme dahil ediyor. Bu öncelikle sisteme işlediğimiz veri. Gelen öğrencinin engelli olduğunu tespit ediyor ve onlara fotoğraf sorulmuyor, bu öğrencilerimiz için başka ekran ve sorular geliyor. Böylece engelli vatandaşlarımızın e-Okul'a girişteki engellerini ortadan kaldırmış olduk. Diğer yazılımlarımız da engelli vatandaşlarımızın erişimine uygun hazırlandı. Burada erişimde sorun yaşamıyoruz. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak, bizimle iletişimini hızlandıracak ve erişimini artıracak tedbirleri birlikte alıyoruz. Uygulamalarımızı, onlarla birlikte deneyerek kullanımına sunuyoruz."

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23