• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mazlumlar için Ayasofya’dayız

Yeniakit Publisher
2014-07-13 08:37:00 - 2014-07-12 23:14:07
Mazlumlar için Ayasofya’dayız

Saadet Partisi, Siyonist İsrail’in Filistin halkına uyguladığı soykırım başta olmak üzere dünya üzerinde zulme uğratılan bütün Müslümanlar için Ayasofya’da birlik çağrısında bulunacak. Saadet Partisi, Ramazan ayında, başta Gazze, Irak, Suriye ve Doğu Türkistan’da yaşanan kan ve gözyaşlarına dikkat çekmek için bugün Ayasofya meydanında hem miting hem de iftar organizasyonu düzenliyor.

AGÂH ÜSTÜN / İSTANBUL - Saadet Partisi, Siyonist İsrail’in bir haftaya yakın süredir Gazze’yi bombalaması ve 100’ün üzerinde Müslüman’ın kanına girmesi karşısında Müslümanları harekete geçmeye çağırıyor. Filistin’deki Müslümanların yanında dünyada zulme maruz kalan bütün Müslümanlar için de geçerli olan çağrıda “Mazluma Destek Zalime Lanet Mitingi İçin Ayasofya’da buluşuyoruz” denildi. Ramazan ayında, başta Gazze, Irak, Suriye ve Doğu Türkistan’da yaşanan kan ve gözyaşlarına dikkat çekmek için bugün18.30’da Ayasofya meydanında iftar organizasyonu düzenleyen Saadet Partisi, Müslümanlara birlik dünya Müslümanları için birlik olma çağrısında bulunacak. “Mazluma Destek Zalime Lanet Mitingi” öncesi bir basın açıklaması düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, “Geçen yıl Kazlıçeşme’de olduğu gibi, bu Ramazan’da da insanlığı uçuruma sürükleyen uygulamaların son bulması için tek yürek olma azmi taşıyoruz. Bu azmi taşıyanlar, 13 Temmuz Pazar günü saat 18.30’da Ayasofya’da buluşacak” dedi.

MÜSLÜMAN ÜLKELER PARÇALANIYOR

Aydın, “Her geçen gün işgal, saldırı, katliam ve soykırımlar bütün dünyayı tehdit ediyor ve insanlık giderek yalnızlaşıyor. Dünyamız, gittikçe büyük belirsizlikler yaşamaya devam ediyor. Bugün, Arap Baharı’nın nereye gideceği kestirilemiyor. Baharlar yerini kışa bırakıyor. Etrafımız kaos ve kargaşa dolu. Müslüman ülkeler adım adım parçalanırken, bulundukları ülkelerde azınlık olan Müslümanlar da gayrimüslim çoğunluğun zulmüne uğruyor” diye konuştu.

“HESABINI NASIL VERECEĞİZ?”

Aydın, “Ramazan’ı yaşıyoruz ama hüzünlüyüz. Çünkü bir yanımız İstanbul olsa da, diğer bir yanımız Filistin, Mısır, Suriye... Bir yanımız Anadolu olsa da diğer yanımız Doğu Türkistan, Arakan, Irak, Libya ve Afganistan… Serçesi ölen bir çocuğa başsağlığına giden bir peygamberin, çocuklar ölürken sessiz kalan ümmeti olamaz” dedi. Bütün müminlerin kardeş olduğuna vurgu yapan Aydın, “Dicle’nin kenarındaki bir koyunun hesabını veremezken, Irak’ta ölen 2 milyon masumun hesabını nasıl vereceğiz? Hama’nın, Humus’un, Kabil’in, Kudüs’ün, Gazze’nin hesabını nasıl vereceğiz?” diye sordu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

MAZLUMLAR İÇİN TEK YÜREK OLMA AZMİ TAŞIYORUZ

Aydın konuşmasının sonunda yeni bir dünyanın penceresini açmak için gayret göstermek inancımızın bir gereği olduğunu hatırlatarak “Hepimiz İslam kardeşliğinin yaşadığını göstermek, mazlumların direniş ve azimleriyle gurur duymak ve onlar için tek yürek olmak sorumluluğu taşıyoruz. Geçen yıl Kazlıçeşme’de olduğu gibi, bu Ramazan’da da insanlığı uçuruma sürükleyen uygulamaların son bulması için mazlumlar için tek yürek olma azmi taşıyoruz. Bu azmi taşıyanlar, yarın 18.30’da Ayasofya’da buluşacak. Şu anda Ayasofya Meydanı’nda duruşumuzla, sesimizle, dualarımızla zalimlerin karşısında mazlumlar için tek yürek olduğumuzu göstereceğiz. Güzel ülkemizin güzel insanlarına sesleniyorum. Şairin ifadesiyle kardeşler kardeşlerim bak yaklaşıyor, yaklaşmakta olan…” şeklinde konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23