• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Marmara'da Çarşamba gününe dikkat!

Yeniakit Publisher
2014-10-20 21:17:00 -
Marmara'da Çarşamba gününe dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Van, Şırnak ve Hakkari için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Marmara'da ise çarşamba gününden itibaren hava sıcaklığı daha da düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece Hakkari ve Şırnak ile Van'ın güney çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Uyarıda yağışların, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin edildiği belirtildi. Yağışlar sırasında meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

ERZURUM'DA HAVA SICAKLIĞI -5'E DÜŞTÜ

PALANDÖKEN Kayak Merkezine kar yağması ardından gecenin en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da sıfırın altında 5 derece düştü. Kentte yaşayanlar don ve buzlanmaya karşı uyarılırken soba, kaloriferler yakılmaya başlandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü dün gecenin en düşük sıcaklığının Erzurum'da sıfırın altında 5, bu sabah saatlerinde ise yine sıfırın altında 3 dereceyi bulduğunu açıkladı. Palandöken'in hafta sonu meydana gelen yağışlar sırasında karla kaplanması ardından ev ve işyerlerinde soba ile kaloriferler yakıldı. Önümüzdeki Cuma gününe kadar özellikle geceleri hava sıcaklığının sıfırın altına olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don ve sise karşı sürücüleri uyaran yetkiler önlem alınmadan yola çıkılmamasını önerdi. Yüksek basıç sistemi altına giren Erzurum'da bugün öğleden sonra kuzey ve kuzey doğu yönlerinden saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar bekleniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ANTALYA KÖRFEZİ İÇİN FIRTINA UYARISI

Denizlerde Bodrum-Datça arasında fırtınamsı rüzgar, Antalya Körfezi'nde fırtına bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, Antalya Körfezi için fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte hava sıcaklığı 1 ila 3 derece artacak, rüzgar kuzey yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli esecek. Denizlerde ise Bodrum-Datça arasında fırtınamsı rüzgar, Antalya Körfezi'nde ise fırtına bekleniyor.

Rüzgarın Bodrum-Datça arasında kuzey yönlerden 5 ila 7, Datça-Kaş arasında kuzey yönlerden 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra güney ve batı yönlerden 2 ila 4, Kaş-Anamur arasında kuzey yönlerden 3 ila 5, Antalya Körfezi'nde 6 ila 8, öğle saatlerinden sonra 2 ila 4 kuvvetinde eseceği tahmin ediliyor.

GECE EN DÜŞÜK HAVA SICAKLIĞI SIFIRIN ALTINDA 4 DERECEYLE ARDAHAN'DA ÖLÇÜLDÜ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede, gün içerisinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyrediyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 4, Kars'ta 3, Erzurum'da 1, Erzincan ve Ağrı'da 1 derece kaydedildi. Soğuk hava nedeniyle bölgede kent merkezlerindeki su birikintilerinde don ve buzlanma olayları görüldü.bEv ve iş yerleri ile otomobillerin camlarında buzlanmalar meydana geldi.

Ardahan-Artvin il sınırındaki Sahara ile Ardahan-Posof ilçesi arasındaki Ilgar Dağı mevkilerinde kar kalınlığı bir santimetre olarak ölçüldü. Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinde kar kalınlığı ise 10 santimetreyi buldu.

Meteoroloji yetkililer, bölgede kent merkezlerinde cuma gününe kadar kar yağışının beklenmediğini ancak geceleri buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ULUDAĞIN ZİRVESİNE MEVSİMİN İLK KARI

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı. Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye düştüğü Uludağ'da Oteller Bölgesi'ne perşembe günü daha yoğun kar yağmasının beklendiğini bildirdi.

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle Uludağ'ın zirvesine kar yağdı. Hava sıcaklığının gündüz sıfırın altında 2 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da asıl yağışın perşembe günü başlayacağı ve hafta sonuna kadar devam edeceği bildirildi. Bugünkü yağışın sadece zirvede görüldüğünü kaydeden Meteoroloji yetkilileri, perşembe günkü yağışla Oteller Bölgesi'ne de kar yağmasının beklendiğini bildirdi.

Halen tüm işletmelerin kapalı olduğu 5 bin yatak kapasiteli Uludağ'da 16 otel, 13 misafirhane bulunuyor. Zirvedeki işletmelerin bir bölümü sezonu 1 Aralık'ta bir bölümü de 15 Aralık'ta açıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23