• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Manisa’ya hayırseverlerden bir okul katkısı daha

Yeniakit Publisher
2017-09-26 18:31:55 -
Manisa’ya hayırseverlerden bir okul katkısı daha

Eğitimdeki milli hedeflerden biri olan tekli eğitime geçmek adına Manisalı hayırseverlerin okul yaptırma katkısı devam ediyor. Teleset Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Şehzadeler ilçesinin Karaağaçlı Mahallesine yaptırılacak olan 8 derslikli ilkokulun protokolü Manisa Valiliğinde düzenlenen törenle imzalandı. 2 milyon TL’ye mal olacak olan okulun bir yıl içinde açılması planlanıyor.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in makamında gerçekleştirilen protokolle Şehzadeler ilçesinin Karaağaçlı Mahallesine 8 derslikli ilkokul protokolü imzalandı. Törende konuşan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Bu projemiz sadece 8 derslikli bir okul projesi olsa da çok amaçlı salonuyla, fen laboratuvarıyla, müzik odasıyla güzel bir proje. Yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Hayırseverlere çağrı

Eğitiminin ne kadar önemli olduğuna dair ayrıca bir vuru yapmaya gerek olmadığını kaydeden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Bizim en önemli milli hedeflerimizden biri 2019 yılında çok gecikmeksizin tekli eğitime geçebilmek. Önümüzde fiziki, teknik bir takım küçük eksiklikler var. Eğitim yılının başlangıcındaki toplantıda ifade etmiştim. 11 ilçemizde tekli eğitime şuanda zaten geçmiş durumdayız, ilkokul, ortaokul seviyesinde. Ortaöğretim seviyesinde bir sorunumuz yok Allah’a çok şükür. Ama 6 ilçemizde ki bunların içinde Manisa’nın merkez ilçeleri olan Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerimiz de var bu ilçelerimizde yeni dersliklere ihtiyacımız var. Yapılanları bir kenara koyarsak en az 500 yeni derslik yapmak zorundayız. Bu adımlar, bu milli hedef, il hedefinin gerçekleşmesi için de kıymetlendirilmesi gereken son derece önemli adımlar. Özellikle kent merkezlerinde, merkezi yerleşimlerde bu eksik derslik ihtiyacımızın giderilmesinde, devlet olarak elbette biz yatırım programları içerisinde gerekenleri yapıyoruz. Son 3 yıl içerisinde 700’den fazla derslik yaptık ama sevgili hayırsever kardeşim, firmalar gibi diğer hayırseverlerimizin de ilimize kazandıracakları bu güzellikte paylarının olması konusunda kendilerine bu vesileyle davet çıkarıyorum.” şeklinde konuştu.

Karaağaçlı olan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur da, “Karaağaçlı benim memleketim. Mahallenin böyle bir okul ihtiyacı olduğunu hem muhtarımız hem mahalle başkanımız bizlere ifade ettiler. Bu vesileyle kaymakam bey aracı oldu ve hayırseverimiz bu konuda gerekeni yapacağını bizlere ifade etti biz de çok memnun olduk. Ben de Karaağaçlı’nın bir çocuğu olarak en azından kendi köyüme, kendi mahalleme hayırseverimiz aracılığıyla bir faydamız olduğu için memnunuz.” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yapılan konuşmaların ardından protokol imzaları atıldı. İmza töreninin ardından konuşan Teleset Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Murat Çam ise duygularını şöyle dile getirdi:

“Bu projede bizi tercih ettikleri için, daha doğrusu bizi ziyaret edip böyle bir talepte bulundukları için öncelikle ben teşekkür ediyorum. Firma olarak eğitimin ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu talebi yönetim kurulunda tartıştık ve hiç gecikmeden olurunu çıkarttık ve tekrar temasa geçerek ülkemizin geleceğinde biraz bizimde katkısı olacağını düşünerek projeyi onayladık. Manisa’da üretim yapan bir firma olarak Manisa’ya da bir nebze olsun borcumuzu ödemek durumunda olduğumuzun da bilinciyle bu yatırımı onayladık. İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılına yetişecek.”

Validen akşam saati açıklaması

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, protokol töreninin ardından bir gazetecinin merkezde ikili eğitim öğretim verilen okullarda öğrencilerin akşam 19.45’te okuldan çıktığı ve bu durumunun nasıl çözülebileceği yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi:

“Ya sabah, ya akşam, gün belirli. Ya çocuklarımız sabah 06.30-07.00 gibi okula gireceklerdi yada şimdi olduğu gibi 18.30’da okuldan çıkacaklardı. Sabah daha aydınlık saatlerde okula varabilmeleri için böyle bir düzenleme yapıldı. Akşam saatlerini daha erkene alabilmenin bir çaresi yok. Sadece milli eğitim müdürümüzle görüşüyoruz belki bazı teneffüsleri biraz daha kısaltabiliriz, belki bir derste kısa bir küçültme yapabiliriz ama o da toplam 15 dakika gibi bize bir tasarruf sağlar. Bazı günlerde derslerin yoğun olduğu günlerde ortaokullarda 19.45’te çıkabiliyorlar ama çaresi yok. Bir çaresi varsa sizden öneri bekliyorum. Ya sabah erken başlayacağız ya akşam geç bitireceğiz. Sabah erken başlamak yerine akşam geç bitirmeyi tercih ettik, arası yok.”

Karaağaçlı ilkokulu projesi

Teleset Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yaptırılacak olan okul binası 260 öğrenci kapasiteli olacak. 2 bin 209 metrekarelik bir arsanın 762 metrekare tabana yerleştirilen temel kazma ve hafriyat taşıma işleri ise Şehzadeler Belediyesi tarafından yapılacak. Okul binası bodrum, zemin ve +1 kat olarak 8 derslik, 1 fen dersliği, 1 resim dersliği, 2 rehberlik odası, 1 kütüphane, 1 kantin, 1 çok amaçlı salon, 1 mescit, 1 beden eğitimi salonu, 2 idareci odası, 1 destek eğitim odası, 1 öğretmenler odası, 1 arşiv, 2 araç gereç odası ve 5 soyunma odası olacak. Okul inşaatının 2018-2019 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

Protokol törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeleer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ve okulu yaptıracak olan Teleset Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Murat Çam katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23